Bana Doç. Dr. Nureddin Nebati deyin!

Bana Doç. Dr. Nureddin Nebati deyin!
29 Nisan 2023 09:01

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi ve kendi sosyal medya adresine göre “Dr”, bakanlığın web sayfasına göre ise Doçent olması dikkat çekti. Öte yandan, resmi yazışmalarda Nebati’nin isminin bundan sonra Doç. Dr olarak yazılması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarına uyarı yapıldı. Ayrıca, “Nurettin” değil “iki d” ile Nureddin olarak yazılması konusunda da dikkatli olunması istendi.

 

Fotoğraf: Nureddin Nebati Twitter

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Cumhurbaşkanlığı resmi sitesi ve kendi sosyal medya adresine göre “Dr”, bakanlığın web sayfasına göre ise Doçent olması dikkat çekti. Öte yandan, resmi yazışmalarda Nebati’nin isminin bundan sonra Doç. Dr olarak yazılması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarına uyarı yapıldı. Nebati’nin bundan sonra Doçent ibaresini kullanmakta kararlı olduğu söyleniyor.

ABC Gazetesi’nden Ömer Şahin’in haberine göre, bugüne kadar “Dr.” olarak tanınan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Eylül ayında yaptığı konuşmada kullandığı ve günlerce tartışma konusu olan “epistemolojik kopuş” sözünün ardından katıldığı bir TV programında, “ Alaylı, mektepli ve hiperaktifim. Ben Doç. Dr. Nureddin Nebati’yim” demişti.

İlk kez orada kendisinin Doçent olduğunu söyleyen Nebati’nin bu sözleri çok dikkat çekmedi. Nebati, cumhurbaşkanlığı resmi sitesindeki Bakanlar Kurulu bölümünde ve kişisel Twitter adresinde “Dr” olarak görülmeye devam etti. Bakanlığın resmi sayfasında isminin önüne “Doçent Dr” ibaresi sonradan eklendi.

 

Öte yandan Bakan Nebati ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına sözlü uyarı yapıldı:

 

“Sayın Bakanımızın adına imza açılırken Doktor değil Doç. Dr. ibaresini kullanılacak”.

Bakan’ın isminin “Nurettin” değil “iki d” ile Nureddin olarak yazılması konusunda da dikkatli olunması istendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra doktorasını 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yaptı. Bakan Nebati’nin doktorasını “AK Parti Teşkilatlarının Demokratik Değerlere Bakışı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz: Milli Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye” başlıklı teziyle tamamladı.