Baklavanın ve Fıstığın Şehri Gaziantep’in Lezzetleri

Baklavanın ve Fıstığın Şehri Gaziantep’in Lezzetleri
9 Nisan 2022 11:02

Gaziantep, şüphesiz Türkiye’nin en meşhur mutfak kültürüne sahip şehirlerinden birisidir. Gerek ana yemekleriyle gerek mezeleriyle gerekse tatlılarıyla Gaziantep’e gidenleri adaya mest ediyor. Geçmişte bu şehirde birden fazla uygarlık yaşamış olmasının yanı sıra i ipek yolu da bu şehrin üzerinden geçtiği için bu zengin yemek kültürünün varlığını bunlara borçludur. Genellikle et ağırlıklı bir mutfak olup en meşhur yemekleri başlıca, Alinazik kebabı, Batma kaymak, Patlıcan kebabı, Cartlak kebabı, Antep fıstıklı şekerli börektir.

 

Gaziantep’te Nereye Gidilir?

Gaziantep, Zengin mutfağının yanı sıra çok köklü bir kültüre de ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi yapıları, müzeleri, ve antik kentleriyle her yıl  bir çok yerli ve yabancı turiste kapılarını açmaktadır. Gaziantep’e geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler vardır. Bunlardan birisi, Şahinbey Savaş Müzesi’dir. Bu müzede Antep’in, kurtuluş savaşında verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Aynı zamanda bu müze Antep’in kozmopolit yapıda olduğunu ve evlerin herhangi bir savaş için hazır konumda olduğunu gösterir. Bir diğer görmeniz gereken yerlerden biri de Bakırcılar çarşısı. Adını çarşıda satılan bakırdan alan bu çarşıda havan, çaydanlık, cezve gibi ürünleri satıcılar kendi elleriyle yapmaktalar hediyelik eşyaları da buradan tercih edebilirsiniz. Ayrıca buradaki uygun Gaziantep otel fiyatları sizin için birçok fırsat sağlar.

 

Gaziantep’te Konaklama Seçenekleri

UNESCO tarafından koruma altına alınmış lezzetleri olan şehri bir günde gezip tanımanız oldukça zordur.  Bu yüzden birkaç gün kaldıktan sonra şehri iyice tanıyıp eve dönmenizde fayda var. Gaziantep otelleri için herhangi bir yere karar vermek bu noktada biraz sıkıntı olabiliyor. Şehirde lüks otellerin yanında geleneksel konaklama yerleri de mevcuttur. Karar vermek için neredekal.com’a girip fotoğraf açıklama ve değerlendirmeleri okuyup nerede kalacağınız karar verebilirsiniz.