Bakanın ‘kesintisiz hizmet veriyor’ dediği saha 1 ay önce yıkılmış!

Bakanın ‘kesintisiz hizmet veriyor’ dediği saha 1 ay önce yıkılmış!
25 Ağustos 2022 10:36

Giresun’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ait futbol sahası fabrika yapılmak üzere bir girişimciye verildi. Amatör kulüplerin kullandığı saha geçen ay yıkıldı. CHP Giresun’un Milletvekili Necati Tığlı, sahanın neden yıkıldığını bakanlığa sordu. ‘Kesintisiz hizmet veriyor’ diyen bakanlığın sahanın yıkıldığından habersiz olduğu ortaya çıktı.

 

 

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Giresun 1. OSB (Organize Sanayi bölgesi) içerisinde bulunan 12 dönümlük arazi 10 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralandı. Arazi üzerine kentte bulunan amatör sporcu ve kulüpleri desteklemek amacıyla bir futbol sahası ile sporcuların soyunma odalarının bulunduğu bir bina yapıldı.

Özellikle amatör kulüpler tarafından sıklıkla kullanılan futbol sahası geçtiğimiz ay amatör kulüplerin ve sporcuların karşı çıkmasına rağmen ani bir kararla yıkıldı. 12 dönümlük arazide bir tekstil firmasına fabrika yapması için verildi.

 

 

CHP’Lİ VEKİL YIKILMADAN 196 GÜN ÖNCE SORDU

 

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun cevaplaması için futbol sahası yıkılmadan önce Ocak ayında soru önergesi verdi.

Sahanın yıkılacağı söylentileri üzerine verilen soru önergesinde Tığlı, tesislerin akıbetini sordu. Bakanlık ise 196 gün sonra önergeye cevap verdi.

 

 

BİR AY ÖNCE YIKILDI, BAKANLIĞIN HABERİ YOK

 

 

Bakanlığın kentte olup bitenden haberdar olmadığını belirten Necati Tığlı şunları kaydetti:

“Tesisin eksiklerinin giderilerek daha modern bir hale getirilmesi beklenirken, atıl olduğu ve kullanılmadığı gerekçesiyle kaldırılması yönünde çıkan haberler doğru mu, buna ilişkin Bakanlığın her hangi bir talimatı oldu mu diye sormuştum.

Önergenin üzerinden tam 196 gün geçti. Bakan Muharrem Kasapoğlu geçen hafta verdiği cevap ile Organize Sanayi Futbol Sahası’nın faal olarak kullanıldığını sporcu, öğrenci ve vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ettiğini açıkladı. Oysa saha yıkılalı bir 1 ay oldu. Ama bakanın bunun haberi yok.”