Bakan Varank’ın ‘yerli battaniye’ güzellemesi tepki çekti!

Bakan Varank’ın ‘yerli battaniye’ güzellemesi tepki çekti!
8 Şubat 2023 10:08

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in ardından tepki yaratan bir çıkış da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi.

 

 

Ömer Çelik ve Mehmet Metiner’in ardından Bakan Mustafa Varank’ın bu sözleri de sosyal medyada infial yarattı.

Varank, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, üretim tesislerinde sorun olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sadece Uşak’taki sanayicilerimiz depremle mücadelede, vatandaşlarımızın soğuk havayla mücadelesine destek vermek için 1 milyona yakın battaniyeyi şu anda bu bölgeye gönderiyorlar. Bir kısmı ulaştı, bir kısmı şu anda yolda. Bu aslında Türkiye’nin üreten bir ülke olduğunun da göstergesi” dedi.

 

 

Afetten etkilenen bölgelerin Türkiye’nin en önemli üretim merkezleri arasında yer aldığını belirten Varank, ilk günden itibaren bakanlıklarla birlikte olayı sıcak bir şekilde takip ettiklerini söyleyen Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anmayı da ihmal etmedi. Bakan Varank şöyle konuştu:

“Gerek organize sanayi bölgelerinde gerekse de organize sanayi bölgeleri dışındaki üretim tesislerinde üretime zarar verecek herhangi bir yıkımın olmadığını görebiliyoruz. Bu tabii bizim açımızdan sevindirici. Şu anda bölgede bazı şehirlerde doğal gaz verilememesi sebebiyle doğal gaza bağlı üretimler hariç diğer sanayi tesislerinde üretimin devam ettiğini görüyoruz.

Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gibi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde, bu bölgelerdeki sıkıntılar atlatılır atlatılmaz üretim tesislerimizi en güzel şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Şunun altını çizmemiz lazım, ilk günden itibaren sanayicilerimiz, üreticilerimiz ellerini taşın altına koyuyorlar. Birçok ihtiyacımızı sanayicilerimiz sayesinde, hızlı bir biçimde, en güzel biçimde yerine getirebiliyoruz.”