Bakan Soylu, AKP’li Tevfik Göksu hakkında soruşturma izni vermedi

Bakan Soylu, AKP’li Tevfik Göksu hakkında soruşturma izni vermedi
20 Ocak 2023 10:30

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile ilgili yapılan suç duyurusu hakkında ‘işleme konulmama kararı’ verildi.Belgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası yer aldı.

 

Fotoğraf: Tevfik Göksu Twitter

 

 

Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre; Esenler Belediye Meclisi’nin 2021 yılı şubat ayı oturumlarında, belediye ait 5 katlı ve toplam 5 bin 250 metrekare kullanım alanına sahip bina, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmişti. Bina “Özel TÜRGEV Safiye Ali Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu” olarak faaliyet göstermeye başladıktan sonra binanın giriş katının, vakıf tarafından bir börekçiye kiraya verilmesi tartışmalara neden olmuştu.

 
CHP’li Kemal Şahin’in 18 Şubat 2022’de yaptığı suç duyurusuna, yaklaşık bir yıl sonra, 2 Ocak 2023 tarihinde yanıt verildi. İçişleri Bakanlığı’nın yanıtında, “Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve ilgili belediye görevlileri hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca işlem yapılmasına gerek olmadığına” hükmedildiği belirtildi. Suç duyurusu hakkında “işleme konulmama kararı” verildi. Belgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un ve İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan’ın imzasının yer aldığı görüldü.