Bakan Nebati’nin baba ocağında komşuya tuvalete gidiyorlar!

Bakan Nebati’nin baba ocağında komşuya tuvalete gidiyorlar!
8 Mart 2022 12:03

Bunu da gördük! AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Viranşehir ilçe merkezinde kanalizasyonunu yapmadığı vatandaşlar, tuvalet ihtiyacı için komşuya gidiyor. Söz konusu olayı duyuran CHP’li Mahmut Tanal, “Durum Afrika’dan beter” dedi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde merkez mahalle olan Hürriyet Mahallesi’ndeki vatandaşların kanalizasyon sorununu gündeme getirmeye devam ediyor.

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Hürriyet Mahallesi 286. Sokak’ta 50 metrelik kanalizasyon sistemini tamamlamadığını, bu yüzden K. S. isimli vatandaşın kendi imkânlarıyla kanalizasyon çukuru kazdığını, bu ilkel kanalizasyonun hem çocuklar için tehlikeli olduğunu hem sağlığa hem de çevreye zarar verdiğini” duyuran Tanal, şimdi de aynı mahallede 295. Sokak’ta benzer kanalizasyon sorununun yaşandığını açıkladı. Tanal, E. A. isimli yurttaşın ailesiyle birlikte yaşadığı tuvalet sıkıntısını aktardı.

 

 

TUVALET İHTİYACI İÇİN KOMŞULARINA GİDİYORLAR

 

 

Twitter hesabından vatandaşın kanalizasyon sıkıntısını dile getirdiği video kaydını paylaşan Tanal, “Şanlıurfa Viranşehir merkez mahallesi Hürriyet’te yeni bir kanalizasyon skandalının daha patlak verdiğini” belirtti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, ilgili bakan ve bakanlıkları, Şanlıurfa Valiliği’ni, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü, Viranşehir Kaymakamlığı’nı, Viranşehir Belediyesi’ni etiketleyen CHP’li vekil Mahmut Tanal, paylaşımının devamında şunları yazdı:

– 295. Sokak’taki hemşerimizin de kanalizasyon sistemi yok. Kendi imkanlarıyla oluşturduğu ilkel kanalizasyon sistemi de yol çalışmasına kurban gidince mağduriyet katlanmış.

– Yıl 2022… Mağdur ettiğiniz hemşerim ile ailenin diğer fertleri, tuvalet ihtiyacı için komşularına gidiyorlar Zeynel Abidin Beyazgül. Duydun mu?

– Kıymetli hemşerim, utanması gereken kanalizasyon sistemini tamamlamayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve bünyesindeki ŞUSKİ’dir.

– Zeynel başkan, emrindeki yetkililere söz geçiremediği için doğrudan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’den meseleye el atmasını istiyoruz. Ayrıca sorunun giderilmesi için Erdoğan’a ve bakanlara çağrıda bulunuyoruz.

– ŞUSKİ, birkaç metrelik kanalizasyon hattını tamamlamıyor. Vatandaş, evinde tuvalete gidemiyor. Tuvalet ihtiyacı için komşulara gidiyor. Bu utanç hepinizin!

– Afrika’dan beter bir durumla karşı karşıyayız. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin baba ocağı olan Viranşehir ilçe merkezinde vatandaş, kanalizasyon ve tuvalet sorunu yaşıyor. Şanlıurfa Büyükşehir ve diğer ilgili kurumlar, Viranşehir’de temel ihtiyaçları karşılamıyor.

– Şanlıurfa Viranşehir ilçe merkezinde vatandaşa sağlıklı tuvalete erişim hakkı sağlanmıyor.

– Viranşehir Hürriyet Mahallesi 286. Sokak’ta da kanalizasyon sorunu çözüm bekliyor.”