Bakan Koca: Uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü

Bakan Koca: Uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü
20 Mayıs 2021 19:24

Bilim Kurulu; corona virüsü vaka sayısı, aşı tedarik ve aşılama süreci ile 1 Haziran sonrası izlenecek yol haritasını belirlemek için toplandı. BioNTech aşısının mimarı olan Prof. Dr. Uğur Şahin’in de katıldığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

 

 

Corona virüsüyle mücadele kapsamında 1 Haziran tarihine kadar alınan kademeli normalleşme kararı sonrası yeni yol haritasını belirlemek için gözler Bilim Kurulu’na çevrildi.

 

BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin’in de çevrim içi olarak katıldığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kameralar karşısına geçti. Koca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

 

* Bir güzel haberi vermek istedim. Özellikle kapanma dönemi sonrası bugün uzun bir aradan sonra günlük vaka sayımız 10 binin altına düştü. Bu düşüşün bundan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz.

* Bugün özellikle Uğur Şahin hocamızın bazı görüşlerini bizzat kendisinden duymanızı istiyoruz. Duymasını istediği bazı konuları sıralamak istiyorum. Bildiğiniz gibi 27 Aralık’ta ilk anlaşmamızı yapmıştık. Ondan 3 ay önce başlayan görüşmelerimiz olmuştur. Bu süreçte haftada 2 kere görüşmemiz oldu.

* Son olarak 120 milyon dozluk anlaşma imzalanmış oldu. 4 ayda toplam 120 milyon aşı Türkiye’ye gelmiş olacak.