Bakan Koca, soru önergelerinin yüzde 93’üne cevap vermemiş

Bakan Koca, soru önergelerinin yüzde 93’üne cevap vermemiş
11 Nisan 2021 10:15

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın soru önergelerinin yüzde 93’üne yanıt vermediğini ve sadece yüzde 7’sine yanıt verdiğini açıkladı.

 

Fotoğraf: Reuters

 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a TBMM’ye kaç soru önergesi sunulduğunu ve bunlardan kaçının yanıtlandığını sordu. TBMM Başkanı Şentop’un verdiği yanıtta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın soru önergelerinin yüzde 93’üne yanıt vermediği ve sadece yüzde 7’sine yanıt verdiği görüldü.

 

Öte yandan Bakan Koca, bugüne kadar kendisine yöneltilen toplam 1868 soru önergesinden sadece 16’sına süresi içinde cevap verdi. Koca, 122 soru önergesine süresi geçtikten sonra cevap verirken 1599’unu da hiç cevaplanmadı.

 

CHP Milletvekili Özgür Karabat, BirGün’den Oktay Evsen‘e yaptığı açıklamada, “Genel olarak AKP döneminde TBMM’nin yürütmeyi denetlemekte ne kadar yetersiz kaldığını, mevcut sistemde hesap verilebilirliğin önemli oranda azaldığı açıkça anlaşılıyor. Bakan Koca’nın soru önergelerine yanıt verme oranı pandemi sürecinin şeffaf yürütülmediğinin de somut bir göstergesi. Sorulara cevap verilmemesi açıkça bir şeylerin gizlenmeye çalışıldığının kanıtı” dedi.