‘Bakan Damat Berat Albayrak ile ilgili çok kayda değer bir iddia daha dolaşıyor Saray kulislerinde’

‘Bakan Damat Berat Albayrak ile ilgili çok kayda değer bir iddia daha dolaşıyor Saray kulislerinde’
29 Ocak 2020 12:18

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugün yayımlanan köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili gündeme gelen bir iddiayı okuyucusuna aktardı.

 
Albayrak’ın Elazığ’da yaşanan depremin ardından bölgeye gitmemesine dikkat çeken Takan, “Berat Albayrak en son Davos’da görülmüştü. Ne hikmettir ki Elazığ depreminde ekranlarda göremedik. ” diyerek “Berat Albayrak’ın uzun bir süredir AKP kongrelerine yönelik ince bir temas trafiği yürüttüğü ve çalışmalarının ağırlıklı bir bölümünü buna ayırdığı konuşuluyor” diye yazdı.

Takan, “Kayda değer son iddiaya gelince; Bakan Berat Albayrak’ın bir süre önce sessiz sedasız ABD’ye gidip Başkan Trump ile görüştüğü ileri sürülüyor” diyerek kayda değer iddiayı yazdı.

Takan yazısının devamında şu ifadelere yer verdi:

Geride bıraktığımız yıl nisan ayında Washington’da Trump ve damadı ile yapılan görüşmeden Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımla haberdar olmuştuk. Albayrak’ın yakın bir zaman içinde ABD’ye gittiğine dair iddiayı teyit ettiremedim. Ancak, bir süredir yurt içi gezilerine hız veren İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı açıklamalar yüzünden bu iddiayı gündeme taşımaya gerek duydum.

 

 

Takan’ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız

 

Fotoğraf: AFP