Bahçeli’den Erdoğan’a: Bittin sen! Böyle bal kaymak yersen tabii ki ‘uzun adam’ olursun

Bahçeli’den Erdoğan’a: Bittin sen! Böyle bal kaymak yersen tabii ki ‘uzun adam’ olursun
7 Mart 2014 14:39

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya’da yaptığı konuşmada Türkiye’yi böldürmeyeceklerini ifade etti. Bahçeli Erdoğan’ın televizyonda söylediği “Kahvaltımızda bal kaymak eksik etmiyoruz” sözlerine atıfta bulunarak “Böyle bal kaymak yersen tabii ki uzun adam olursun. Ama Çankaya yokuşu zordur.” dedi.

 

 

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

 

Hükümetin yetersizlikleri iç ve dış tehlikeyi davet eden gafil davranışları Türkiye’yi büyük sıkıntıya sokmuştur. 11 yılda açlık, ahlaksızlık ve adaletsizlik artmıştır. İmralı ihanet süreci ve Kuzey Kürdistan özerklik yönetimi oluşturma konuları Türkiye’de PKK’yı cesaretlendirmiş ve 2014 yılını özerklik yılı olarak ilan edeceklerini görüyoruz.

 

Demokratik açılım bu yönüyle Türkiye’nin bir ihanet açılımı olarak tarihe kaydedilecektir. Suriye’de batı Kürdistan özerklik yönetimi 3 kanton olarak kuruldu. Irak’ta zaten var. Ulaşılmak istenen yer ise Türkiye’de de Kuzey Kürdistan özerklik yönetimidir. Bunların hepsine baktığımızda Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu 11 yılllık iktidar döneminde olmuştur. Türkiye’yi kimseye böldürttürmeyiz. Türkiye’de bölücü terörle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbirine karıştırmayız. Kürt kardeşlerimiz bizim 1000 yıllık kardeşlerimizdir. Komşuluğumuz var kız alıp kız vermişiz. 4 milyon yuva kurmuşuz. Şimdi kalkıp bu ihanet yolcularına bunları teslim edemeyiz. Türkiye’yi onlara veremeyiz.

 

Erdoğan otoriter bir rejim ve diktatörlük hevesine kapılmış. Yasama yürütme ve yargıyı da kuşatarak siyasallaştırmış ve şimdi de orası AKP’leşmiş durumdadır. Bir gün süngün düşse kaçacak yer ararsın. Şimdi de kalkmış herkesi doğruyorsun. İnternet facebook veya bilmem neleri yasaklayacağım diyor. Daha evvelden aklına gelmiyordu da hergün Facebook’ta Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu dizisi başlayınca mı yasak aklına geldi.

 

Allah bize iktidar nasip ederse Erdoğan’ın yedi göbeğinden hesap soracağız. AKP’ye oy verenlerin bir suçu yok. Size kuru soğan ayran bir parça da ekmek verdiler.. Ama Recep Tayyip Erdoğan ballı kaymaklı böreklerle beslenen bir genel başkan. Ondan sonra da uzun adam diyorlar. Böyle beslenmede tabii ki uzun adam olacak.

 

Bizim partimize yavru diyor. Ben diyor 40 yıldır siyasetteyim diyor. Kütahya’ya gel de söyle… 9 Şubat 1969’da kısa pantolonla topun peşinden koşup vakit geçiriyordun. Futbola hevesli ne kadar mahalle çocuğu varsa etrafında dolaşırlar. Bir top sahibi olmaktan dolayı kaptan olursun. Bunların kaptanlarının kim olduğu anlaşıldı. Demokrasi içinde buna bir çözüm bulmamız lazım.

 


Mitinglerde kuru sıkı atıyor. Hesap bilmiyorlar diyor. Diyor ki bu seçimde yine birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım diyor. Şimdi bu cümlene inanmamız için cümleyi düzeltmen lazım. Çünkü sen yüzde 51’e sahipsin. Dışındakileri adam yerine koymuyorsun. Yüzde 51’den bir puan aşağı düşersem siyaseti bırakacağım de bakalım. Masum rollerle kendini kurtarmaya çalışma. Sen bittin. Hani dizilerde diyorlar ya bazen sen bittin diye işte Recep Tayyip Erdoğan da bitti. AKP kendini toparlarsa ne ala yoksa o da gider siyasetten. Oy kaybetmeye başlarsa anlaşılır ki Abbas Yolcu… Yavaş yavaş gidecek. 2015 12 Haziran’ında siyaseten bitecek. Cumhurbaşkanı olarak da seçilme şansı kalmadı. Yediğin bal ve kaymağa göre söylersek senin dizinin bağı çözülecek hali kalmamış. Ama Çankaya yokuşu zordur… Herkese nasip olmaz. Cenabı Allah’ın lütfudur.