Bahçeli: Vergiler Suriye’li muhaliflere

Bahçeli: Vergiler Suriye’li muhaliflere
1 Eylül 2013 23:47

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çarşamba Köyü’ndeki Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’nin ardından Çukurca belde belediyesini ziyaret etti. Bahçeli daha sonra Domaniç ilçesinde halka hitaben konuşma yaptı. Bahçeli hükümetin Domaniçlileri yalnızlığa terk ettiğini savunarak şunları kaydetti: “Başbakanın Domaniç’ten haberi yoktur. Domaniçli ne yer, ne içer, ne giyer başbakan ve hükümetinin gündeminde ve umurlarında değildir. Başbakan Gezi Parkı’yla oyalanırken, hala Gezi Parkı üzerinden nemalanmaya ve oy devşirmeye çalışırken bu ilçemiz aklında bile değildir. Başbakan Erdoğan, sizlerin şu yoklukla kıtlıkla ödediğiniz vergileri Suriyeli muhaliflere saçmaktadır. Mısırdakilere dağıtmakta, Mursi’ye peşkeş çekmektedir. Bölücüler için sarf etmektedir. İmralı canisinin yattığı hücresini baştan inşa etmek, yenilemek için harcamaktadır. Ama sıra size gelince bütçe dengesi hatırlatılmakta sözde ekonomik bahaneler ileri sürmektedir. Soruyorum hepinize sizler açken, işsizken ve çaresizken başbakan ve hükümetinin sağa sola kendi kazançları gibi para yağdırmasını ahlaklı buluyor musunuz? Geliriniz hızla erirken başbakan ve hükümetinin israfını meşru ve insaflı görüyor musunuz?”
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ OYLAYACAKSINIZ
Devlet Bahçeli, yapılacak yerel seçimlerin önemli olduğunu söyledi. Bu seçimlerde sadece mahalli idare yöneticilerinin seçilmeyeceğini ifade eden Bahçeli şu şekilde konuştu: “Önümüzdeki seçimler sadece mahalli idareler yöneticilerini seçmeyeceksiniz. Bundan daha da önemlisi milletimizin birlik ve varlığını oylayacaksınız. Türkiye’nin geleceğini oylayacaksınız. Bin yıllık kardeşliğin üzerinde oynanan oyunlarla ilgili kararınızı vereceksiniz. İmralı canisiyle sürdürülen pazarlıklar hakkında sesinizi çıkartacaksınız. PKK’ya verilen tavizlerle ilgili sözünüzü söyleyeceksiniz. Çöken dış politika ile ilgili hesap soracaksınız. Suriye’ye yönelik saldırıları planlayanları yapanları değerlendireceksiniz. İslam coğrafyasına karşı gönüllü ülkeler koalisyonunu destekleyen haçlı kalıntılarına karşı görüşünüzü göstereceksiniz. Dik durmakla övünen Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine kutlu iradenizi göstereceksiniz. Sizler hem Domaniç’e sahip çıkacak, hem de son yurdumuza kol kanat gereceksiniz.”
AKP’Lİ KARDEŞLERİM GÖREV SİZE DÖŞÜYOR
Konuşması kalabalık tarafından sık sık, ‘Devlet’in başına Devlet gelecek’ sloganları ile kesilen Bahçeli AKP’LİLERE de şu şekilde seslendi: “Hangi partiden olursanız olunuz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Hangi partiye destek verirseniz verin, ama günü saati geldiğinde önce ‘milletim’ ve ‘ülkem’ demeyi biliniz. Ülkemiz iyi yönetilmiyor, ülkemiz bölünmenin eşiğinde, coğrafyamızda ise bir savaşın içine çekilmek isteniyor. Bugünkü siyasi iktidarı uyarmak lazım. AKP’li kardeşlerim ilk görev size düşüyor. Önce partinizi uyarın, sonra milletimizi uyandırınız. Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerim, ev ev dolaşın hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeyin. Domaniç’e sahip çıkın, neticede Kütahya’ya neticeden Türkiye’ye sahip çıkın.”
MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı ve Domaniçlilerden destek istedi.