Bahçeli: Türkiye Yüzyılı’nın 17 başlığını destekliyoruz!

Bahçeli: Türkiye Yüzyılı’nın 17 başlığını destekliyoruz!
1 Kasım 2022 10:23

Grup toplantısında gündemi değerlendiren MHP lideri Bahçeli, “Biz Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Gelin Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim’ davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın 17 başlığını destekliyoruz” dedi.

 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında MHP’nin seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verip gündemi değerlendirdi.

 

 

2023’ÜN YOL HARİTASINI HAZIRLIYORUZ

 

 

MHP lideri Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Gönül vermedikçe gönül bulamayacağımızın farkındayız. MHP olarak milletimize gönlümüzü verdik, ülkemize ömrümüzü adadık. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz. Ötekileştirmiyoruz. Mevlana’nın dediği gibi aşk nasip işidir, hesap işi değil.

* Nitekim milletimize aşkımız kuru laf değildir. Bu ilhamla Türkiye’mizin her yerindeyiz. Milletimizle görüşüyor, konuşuyoruz. Adım Adım 2023, İl il Anadolu dedik herkesle kucaklaştık.

* Şimdi de Adım Adım 2023 Köyüm benim sohbet toplantılarıyla milletimizin efendilerinin ayağına gittik. Buna da kararlılıkla devam ediyoruz. 2023’ün yol haritasını hazırlıyoruz. Köylülerimizin her sorunu sorunumuzdur. Onlar için ne yapsak azdır, yetersizdir.

* Yorulmamızı bekleyenler, yılmamızı bekleyenler, yokuşlarda kalacağımızı hesap edenler hayal kırıklığına uğrayacak.

 

 

CUMHURİYETİ KURANLAR GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ

 

 

* 20’nci yüzyılın ilk 25 yılında eşi benzeri az görülmüş beka mücadelesi verilmiştir. Bir Türk devleti yıkılıp, yeni Türk devleti kuruldu.
* Aralıksız cepheden cepheye koştuk durduk. Bu kapsamda pek çok felakete, acıklı ve hazin gelişmeye göğüs gerdik. Ancak istiklal ve istikbal mücadelemizden taviz vermedik.

* Türk milleti bağımsızlık onuruna düşkün bir millettir. 20’nci yüzyılın ilk çeyreğinde bir imparatorluk kaybettik ancak yeni bir Türk devletini fiile geçirmeyi başardık.

* Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı İmparatorluğu döneminde gözlerini açmışlar, Osmanlı İmparatorluğu’na hizmet etmişlerdir.

* 20’nci yüzyıl hem ülkemiz hem dünya için sarsıcı olaylarla geçmiştir. 20’nci yüzyıl Türk milletinin beka, Türkiye’nin derlenme, toparlanma yüzyılıdır.

 

“SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN ÇAĞRISNA İCABET EDİYORUZ”

 

 

* 1923-1946 tek parti dönemi, 1946-2017 yılları arasında çok partili parlamenter sistem Cumhuriyet’in ikinci evresidir. 2017’den geleceğe açılan üçüncü evresi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile anılacaktır.

* Türkiye Yüzyılı beyanı devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes, yepyeni bir ivme kazandırmıştır. Türkiye Yüzyılı çağrısı kızıl elma seferberliği çağrısında tedarik sahasına geçiştir. Türk milletimize hizmet azmi Türkiye Yüzyılı kavrayışıyla zirveye çıkacaktır.

* Biz Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Gelin Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edelim’ davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın 17 başlığını destekliyoruz.