Bahçeli: İdam cezası tartışmalarını çok yararlı görüyorum, kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağız

Bahçeli: İdam cezası tartışmalarını çok yararlı görüyorum, kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağız
28 Haziran 2022 11:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

 
“Cüneyt Arkın’ın ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Biz günün adamı değil hakikatın adamı olmak için çalışacağız.

Cumhur İttifakı’na duyulan muazzam güvene şahit olduk. Millet iradesini görmekten memnuniyet yaşadık.

Cumhur İttifakı’nın önü açıktır. Zillet ittifakının siyasi ömrüyle birlikte önü de kapalıdır. Cumhur İttifakı’nın iktidar yürüyüşünü durdurmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Zillet ittifakı fazla heyecan yapmasınlar, boş hayallere kapılmasınlar.

Eğer seçim 18 Haziran 2023’te yapılırsa bugünden itibaren 356 gün kalmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin üzerinden geçen yaklaşık 4 yıllık zaman dilimi kimin millet ve vatan sevdalısı; kimin iş birlikçi ve Türkiye karşıtı olduğunu iyice tescillemiştir.

Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır.

2023’te sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan ve yeniden hatta çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecektir. Türkiye’nin geleceğini Cumhur İttifakı inşa edecektir.

Saadet Partisi Genel Başkanı, “Seçimleri yüzde 99 kazanırız” açıklamasını yapmış. Ucube kehanete güler misiniz, ağlar mısınız? Biz sayın Karamollaoğlu’na hayal dünyasında mutluluklar diliyor, Allah’tan da kendisine ve diğer Zillet ittifakı ortaklarına basiret ve izan temenni ediyoruz.

 
Irak ve Suriye tezkerelerine hayır diyerek terörle mücadeleye hayır diyenleri, Libya tezkeresine hayır diyerek Mavi Vatan’a hayır diyenleri acıklı son bekliyor demektir.

Dün Bartın, Karabük ve Kastamonu’da görülen sağanak yağışlar üzücü gelişmelere yol açmıştır. AFAD ile Meteoroloji tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da çay ve dereler taşmış, köprüler yıkılmıştır. Söz konusu illerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaraların süratla sarılarak zararların karşılanacağına inanıyorum.

Ormanlarımız milli servetimizdir. Ormanlarımızla ilgili pek çok atasözü vardır.

 

 

Yeşile düşman kesilenler dönem dönem canımızı da yakmaktadır. Ormana kastedenler vatana kastetmişlerdir. Geçen hafta Marmaris’te 4500 hektarlık ormanlık alan yangından zarar gördü. Sabotaj ve saldırı içinde olanlara en ağır cezayı vermek milletimizin haklı beklentisidir. Ağaçlarımızı yakanların hayat ışığını söndürmek boynumuzun borcudur.

Bu vatan düşmanına hangi cezayı verirsek yüreğimiz soğuyacak? Her canı sıkılan bir yeri yakarsa milli varlığımızı nasıl koruyacağız? 28 Temmuz – 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında 119 eş zamanlı yangın çıkmıştır. Ateşin Çocukları isimli PKK’lı teröristlerin sabotajları, ajan provokatörlerin kapalı devre eylemleri, ilaveten ihmaller zinciri, tedbirsizlik ve dikkatsizlikler birbirlerini eklemlenerek binlerce hektarlık orman alanımız cayır cayır yanmıştır.

Ormana düşmanlık iblise hizmetkârlıktır. Anayasa’nın 169. Maddesinde ormanların korunması ve geliştirilmesiyle ilgili hükümler yer almaktadır.

Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezasını tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, bu cezanın hukuk mevzuatına girmesiyle ilgili kanun teklifi gelirse de seve seve destek olacağımızı beyan ediyorum.

İdam cezasının kadın cinayetlerini, tecavüz ve terör suçlarını da kapsayacak bir genişlik ve esneklik içinde olmasını bekliyor ve ümit ediyorum. Bu çerçevede üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmeye de hazır olduğumuzu açıklıyorum.

Gereğini yapamazsak, merhume Emine Bulut’a katilinin haksız indirimiyle adeta taltif edildiği Pınar Gültekin’e ilahi hesap günü gelip çattığında ne diyeceğiz? Kılıçdaroğlu orman yangınının çıkacağını nereden biliyorsun, kim sana kripto mesajlar veriyor?”