Bahçeli havlu attı!

Bahçeli havlu attı!
9 Kasım 2022 08:55

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’nin başörtüsü serbestisi için hazırladığı Anayasa düzenlemesi için HDP ile görüşmesini ‘son derece doğal ve doğru’ bulması hakkında, “Bahçeli’nin bu tavrı göstereceğini çoğu kişi beklemiyordu… Çoğu kişi şoke oldu… İktidar cephesinde işler kötü. İktidardan gideceklerini sonunda anladılar. Kısaca havlu attı” diye yazdı.

 

Fotoğraf: AFP

 

“AKP/MHP ikilisinin artık tek amacı var; iktidarda kalmak” diyen Tezkan, “Denize düşen yılana sarılır derler ya AKP/MHP ikilisinin yaptığının tek cümlelik özeti bu. Çünkü, Cumhur İttifakı HDP’yi düne kadar yılan olarak görüyordu. Bugün referandumu manivela olarak kullanarak iktidarda kalır mıyız hesabıyla dört elle sarılıyor…” görüşünü dile getirdi.
Tezkan devamında şunları kaydetti:

 

“AKP’nin HDP’nin kapısını çaldığı günlerde projektörlerin Bahçeli’ye çevrilmesi doğal değil mi? Çünkü…MHP’nin güçlenmesi daha da ötesi varlık nedeni PKK değil mi? Kürt siyasal hareketi değil mi? Çeşitli isimlerle kurulup kapatılan Kürt orjinli partiler değil mi?

….

Üzerinde durduğum mesele başka… Bahçeli’nin astırdığı Demokles’in Kılıcı HDP’nin tepesinde duruyor. Hal buyken HDP düşmanlığıyla oyunu korumaya çalışan Bahçeli iktidar ortağının HDP’den destek istemesini son derece doğal ve yerinde buldu. Kısaca havlu attı.

Bahçeli’nin bu açıklamasından çıkardığım sonuç şu: iktidar cephesinde işler kötü. İktidardan gideceklerini sonunda anladılar. Kalmak için her yol mubahtır diyerek düşman ilan ettikleri, şeytanlaştırdıkları HDP’ye umut bağladılar… Bakalım daha neler göreceğiz…”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.