Bahçeli erken seçim kararı aldırmak için neyi bekliyor?

Bahçeli erken seçim kararı aldırmak için neyi bekliyor?
30 Mayıs 2022 08:42

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, AKP’li bir kaynağının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı gün “erken seçim’’ kararı aldıracağını söylediğini aktardı.

 

 

Yarkadaş, kaynağının “Devlet Bey bu konuda hayli kararlı görünüyor” dediğini aktardı.

 
“Kılıçdaroğlu’nun beklentisi, adaylığını Altılı Masa’nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması”

 
Öte yandan Yarkadaş, CHP liderinin aday olmak istediğinin bilinen bir gerçek olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

 

“Kılıçdaroğlu’nun asıl beklentisi, adaylığını Altılı Masa’nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması yönünde… Bu olmadığı takdirde ise ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP liderinin adaylığını kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor… Bu beklenti gerçekleşir mi gerçeklemez mi bilinmez… Ancak buna yönelik çalışmalar önümüzdeki süreçte hızlanacak. Akşener ikna edilir ve ‘Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur’ derse CHP lideri yarışa çok güçlü bir biçimde girecek.

 

CHP lideri, Akşener bunu yapmadığı takdirde ise Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi adaylığını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor. CHP lideri ve yakın çevresi tüm hazırlıklarını buna göre yapıyor. Öyle ki; ses, sahne ve ışık düzenini organize eden şirkete ‘Eylül ve Ekim ayı için başka bir iş almayın… Yoğun bir sürece giriyoruz’ denildi. Bu da Eylül ve Ekim ayının yeni siyasi gelişmelere gebe olduğunu gösteriyor.”