Bahçeli: Ekonomik güvenliğimiz, istikrarımız maalesef yaylım ateşine tutulmuştur

Bahçeli: Ekonomik güvenliğimiz, istikrarımız maalesef yaylım ateşine tutulmuştur
24 Mayıs 2022 10:54

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

 

 

“Türkiye ne zaman atağa geçse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir.

 
Milletimizin refahından, devletimizin bekasından rahatsızlık duyan iç ve dış işgal cephesiyle yeminli Türkiye düşmanları diriliş ve yükseliş ruhunu baltalamak maksadıyla dört bir koldan harekete geçmektedir.

Açgözlü faiz ve rant lobisine eşlik eden menfur döviz kuru spekülasyonları, bunun yanında uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ahlaksız ve tarafgir tutumları artık sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır.

Nitekim mızrak çuvalı geçmiştir. Türkiye’nin risk priminde gerçekçi temellere dayanmayan artışları bahane ederek yabancı sermaye girişini kesintiye uğratıp, yatırım, ihracat ve büyüme seferberliğini boğmak isteyen kötü niyetli bir tertip körüklenmektedir. Ekonomik güvenliğimiz, istikrarımız maalesef yaylım ateşine tutulmuştur.

Buna rağmen döviz fiyatındaki suni yükselişin frenlenmesi, enflasyondaki tırmanışın engellenmesi amacıyla hükümet tedbir üstüne tedbir almaktadır. Konu ekonomik beka konusudur. MHP, devletimizin ve hükümetimizin alacağı her kararın destekçisidir. Çünkü Türkiye hepimizindir.”