Bahçeli 9 yıldır bütçe konuşması yapmıyor!

Bahçeli 9 yıldır bütçe konuşması yapmıyor!
12 Aralık 2021 09:23

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden biri Meclis’teki bütçe görüşmeleri oldu. Görüşmelerin ilk günü siyasi parti grupları adına konuşmalar yapıldı.

 

Fotoğraf: AFP

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar grupları adına birer saatlik söz hakkını kullanırken MHP Genel Başkanı görüşmeleri izlemek için Meclis’e gelmesine karşın kürsüye çıkmadı.

 

 

Bahçeli en son 2012 Aralık ayındaki bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkmış, partisinin görüşlerini açıklamıştı. Ancak 2013 yılında yapmayı planladığı konuşmayı dönemin “Kürt açılımı”, “Kürdistan” tartışmalarını gerekçe göstererek iptal etti. Bunu yazılı bir açıklama ile duyuran Bahçeli, AK Parti iktidarını eleştirdi, tutumunu, “sessiz ve demokratik protesto” olarak nitelendirdi.

 

 

Bahçeli bu tutumunu geçen yıllarda da sürdürdü, 2013 yılından bugüne geçen 9 yılda bütçe için bir daha kürsüye çıkmadı. MHP’nin bütçe hakkındaki görüşlerini grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları açıklarken Bahçeli Genel Kurul’da sadece konuşmaları dinledi. Kayıtlara göre Bahçeli geçen 9 yılda Meclis’in 23 Nisan oturumlarında 4 kez, 15 Temmuz nedeniyle düzenlenen oturumlarda 2 kez konuştu. Bahçeli 2018 yılından bu yana ise yemin töreni dışında Meclis kürsüsüne çıkmadı.