‘Babalar gibi satacaklardı’

‘Babalar gibi satacaklardı’
1 Mayıs 2022 10:32

Ortaca Fevziye mahallesinde vatandaşların yaklaşık 50 yıldır top sahası olarak kullandığı ve geçtiğimiz aylarda Ortaca Belediyesi aracılığı ile sosyal, kültürel, toplanma ve eğlence yeri, gençlerin sportif faaliyetlerini yapacağı spor sahası ve çocuk parkı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme gelmişti.

 

 

Satışın iptali için CHP Ortaca İlçe Başkanlığı tarafından dilekçeler hazırlanmış ve itiraz sürecinin başlatıldığı belirtilmişti.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ihalenin iptal edildiğini ve 5 dönümlük alanın Ortaca Belediyesine tahsis edileceğini belirterek şunları kaydetti:

 

 

BABALAR GİBİ SATACAKLARDI…

 

 

“Ortaca Fevziye mahallemizde halkımızın yaklaşık 50 yıldır futbol sahası ve çeşitli etkinlikler için kullandığı alan apar topar ihale ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, 7 Nisan’da ihaleyle satışa çıkmıştı.

AKP’nin, köylünün sosyal alan olmasını istediği yeri bile rant olarak görüp satışını durdurmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada mahallelimize destek olduk. Basın açıklamaları yaparak sesimizi duyurduk.

Fevziyeli hemşerilerimiz direne direne hakkını almıştır. Sesimizi çıkarmasak babalar gibi satacaklarını biliyorduk. Bu zaferin tek kahramanı olan Fevziyeli hemşerilerimize özellikle kadınlarımıza teşekkür ediyorum.

İhale iptal edilmiştir, 5 dönümlük alan Ortaca Belediyesine tahsis edilecektir.”