Babacan: Ortak adaylık konusunu açmama kararı aldık

Babacan: Ortak adaylık konusunu açmama kararı aldık
14 Ağustos 2022 18:27

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Yozgat mitingi sonrası yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı adayının söylemine katkı sunacak temel konularda tematik çalışmalar içeren bir protokol önerisinde bulundu. Babacan, “Ortak adaylık konusunu açmama kararı aldık” dedi.

 

 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, 21 Ağustos’ta son turunu yapacak Altılı Masa toplantılarının devam etmesi gerektiğini söyleyen Babacan, Cumhurbaşkanı adayı konusunu ise henüz hiç konuşmadıklarını anlattı. Aday belirleme süreci için önce geçiş sürecinin yol haritası ve Cumhurbaşkanı adayının ortak söylemine katkı sunacak temel konularda tematik çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Babacan bu çalışmayı “ön koalisyon protokolü” olarak nitelendirdi.

 

Aday belirleme sürecinin geciktiğine dair eleştirilere, “Amerika’da bile başkan adayları seçime üç ay kala belirleniyor” yanıtı veren Babacan, bu konuyu kendisinin yer aldığı parti içi toplantılarda dahi konuşmadıklarını belirtirken, “Bu işin geyiği olmaz. Hani oturunca ciddi ciddi konuşmak lazım. Bana göre henüz o safhada değiliz. Kanaat ifade etmiyoruz. Hiçbir ismi dışlamıyoruz. Ama zamanı geldiğinde konuşulur, tartışılır” dedi. Babacan ekonomiyle ilgili ise büyük çöküş yaşayan Sri Lanka’yı örnek gösterip uyardı.