Babacan, Akşener ve Kılıçdaroğlu’yla buluştu: Geçiş süreci planını anlattı

Babacan, Akşener ve Kılıçdaroğlu’yla buluştu: Geçiş süreci planını anlattı
20 Eylül 2022 08:29

Ankara’da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bu akşam 8’de görüştükleri belirtildi. Akşener’in değişiklik olmazsa çarşamba günü de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’yla bir araya gelmesi bekleniyor.

 

 

Diken gazetesinden Altan Sancar’ın haberine göre; CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi tarafından oluşturulan ‘altılı masa’nın ikinci tur ilk toplantısı 2 Ekim tarihinde CHP Genel Merkezi’nde olacak.
Görüşme öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun masadaki partilerin liderlerini ziyaret ederek gündemi aktarması bekleniyor.
Akşener, bu akşam saat 8’de Ali Babacan’la görüştü. Görüşme talebinin Babacan’dan gittiği aktarılırken, görüşme adresi basınla paylaşılmadı. İyi Partili kaynaklar görüşmeyi doğrulamazken, DEVA Partisi kaynakları doğruladı.

Görüşmenin DEVA Partisi’nin geçiş sürecine ilişkin hazırladığı planın taslak halinin liderlere sunulması amacını taşıdığı öğrenildi. Babacan’ın daha önce de Kılıçdaroğlu’yla görüştüğü ve planı kendisine sunduğu da aktarıldı.

Babacan’ın gelecek günlerde diğer liderleri de ziyaret etmesi bekleniyor.