Aydın’daki JES direnişine CHP’li Yıldız’dan destek!

Aydın’daki JES direnişine CHP’li Yıldız’dan destek!
24 Ağustos 2022 09:56

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Mezeköy Mahallesi’nde Efendi Jeotermal şirketi tarafından kurulmak istenen jeotermal elektrik santraline (JES) karşı çıkan köylülerin direnişi sürüyor. Eyleme katılan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, jandarma ekiplerine, “Gücünüz garibana mı yetiyor” diye tepki gösterdi.

 

 

 

Aydın Köşk’te JES’e karşı mücadele başlatan köylüler ve çevreciler santralin kurulacağı bölgeye giden yolu dün trafiğe kapatmıştı. Jandarma da bölgede tansiyonu düşürmek için karayolunu trafiğe kapatıp geçişleri kontrollü olarak sağlamaya başlamıştı.

 

Köylüler ve arazi sahipleri, iş makinelerinin bölgeye girişine bugün de izin vermedi. Eyleme CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da katıldı.

 

Yıldız, köylülere müdahale etmek isteyen Jandarma ekiplerine köylünün haklı olduğunu ve henüz davanın sürdüğünü anlattı. Jandarmanın köylülerin yolu kapattığına yönelik tutanak tutabileceğini, aksi bir davranışın kanunları çiğnemek olacağını belirten Yıldız, “Gücünüz garibana mı yetiyor? Vatandaşın yanında yer almıyorsunuz” diye tepki gösterdi.