Ayasofya kararı erken seçim işareti mi?

Ayasofya kararı erken seçim işareti mi?
12 Temmuz 2020 13:14

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ayasofya ile ilgili gelişmelerin erken seçimin habercisi olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Anket sonuçları ne diyor? Türkiye, erken seçime gidecek mi? İşte Sarıkaya’nın paylaştığı kulis bilgileri…

 

Danıştay 10. Dairesi’nin Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını paylaşmış ve karar Resmi Gazete’de de yayınlanmıştı.

Bu gelişmeler ‘erken seçim’ tartışmalarını da beraberinde getirdi.

 

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

 

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Ayasofya hamlesinin ardından ‘erken seçim olacak’ iddiaları yüksek sesle tartışılmaya başlarken, HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşe yazısına bu iddiaları taşıdı.

Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

“BAZI AK PARTİLİ VEKİLLER SEÇİM BEKLENTİSİNE GİRDİ AMA…”

“Yakın gelecekte yapılacak seçimin hazırlık adımları olarak değerlendiren sayısı Meclis’te oldukça fazlaydı.

Hatta bazı AK Partili vekillerin de seçim beklentisine girmesine yol açtığını da söyleyeyim…

Cumhurbaşkanı ile sıklıkla görüşen milletvekilleri ve parti yöneticileriyle yaptığım sohbetten çıkardığım sonuç şu ki Ayasofya adımı erken genel seçime yönelik değil…”

 

ANKET SONUÇLARINDA SON DURUM NE?

 

Erken seçim iddiaları tartışmaları devam ederken, son anket sonuçlarında da AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oy oranlarında da dikkat çeken değişimler göze çarptı.

 

Kamuoyunda tarafsızlığıyla bilinen anket şirketleri AKP’nin oyunun yüzde 30-35’lere kadar gerilediğini, CHP ve İYİ Parti’nin oylarında büyük bir artış olduğunu ve DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin oy oranın ise yüzde 2,5-3 bandında olduğu açıkladı.

1-20200620161357-001