Avrupa AKP kongresi ile alay etti

Avrupa AKP kongresi ile alay etti
3 Ekim 2012 08:36

Biz içerde AKP kongresini değerlendirdik çeşit çeşit.

 

Safile USUL H&H YORUM

Avrupa’dan da değerlendirmeler geldi.
 
Ve, o değerlendirmeler alaycı idi.
 
Size bir örnek, 1 Ekim tarihli Frankfurter Allgemeine Zeitung’dan aktarıyorum…
 
Makalenin başlığı, “Mursi’den Schröder’e” (Von Mursi bis Schröder)
 
“Türkiye’de bir evliliğin önemi düğün töreninin ihtişamı ve düğüne gelen misafirlerin sayısı ve makamı, titri ile ölçülür.
 
Türkiye’de parti kongreleri de tıpkı böyle; parti kongrelerind eönemli olan kendinin kim olduğunu ve ne kadar güç sahibi olduğunu herkese göstermek. İşte, 10 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi de son kongresinde Başbakan Erdoğan’ın hiçbir engelle karşılaşmadan işleyen güç makinasını etkileyici bir şekilde sergiledi. Erdoğan parti kongresinde kendisini bol bol alkışlattı.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi gelmişti, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de gelmişti. Hamas Lideri Meşal da ordaydı. Alman eski Başbakanı Gerhard Schröder de gelmişti. Erdoğan’ın Schröder’e yakınlığı, aslında sadece, bir kez Schröder’in özel bir kutlamasına misafir olmuş olmasıydı. Erdoğan orda Schröder hakkında esprili bir konuşma yapmış ve konuşmasında, “Acaba Almanya’nın eski Başbakanı ne yapıyor da bu kadar genç görünmeiy başarıyor?” şeklinde bir soru sormuştu. Sanırız, “Alkolden olabilir mi acaba Schröder’in gençliği?” demek istemişti.
 
Kongrede ünlü misafirler kendilerinden daha da ünlü evsahibi Erdoğan’ı övdüler. Erdoğan sadece Türkiye’nin değil, tüm Müslüman dünyanın lideriydi.
 
ERDOĞAN BAŞKANLIK SİSTEMİ PLANLIYOR
 
Erdoğan pazartesi günü muhalfete tarafından eleştirildi ama eleştiriler fazla bir sonuç yaratmadı. Milliyetçi Hareket Partisi Erdoğan’ı Barzani’yi misafir etmekle eleştirirken, Cumhuriyet Halk Partisi kongreye Hükümet’e muhalif gazetecilerin alınmamış olmasını, “Demokrasinin kara sayfası” olarak niteledi.
 
Erdoğan, aslında, dost kadar düşman da kazanıyor ve onunla hesaplaşmayı planlayanlar bu plandan çok uzun süre vazgeçeceğe benzemiyorlar.
 
Kurala göre AKP’de 3 dönemden fazla yeniden seçilmek mümkün değil ama Erdoğan konuşmasında, “Ruhum bedenimle kaldığı müddetçe sizlerle beraber olacağım.” dedi.
 
Ki, Erdoğan 2014’de Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasının yanı sıra, başkanlık sistemi de planlıyor. Erdoğan anayasal değişiklik gerektiren başkanlık sistemine hevesli olduğunu kamuyounda defalarca belli etti. Erdoğan partisine hedef olarak 2023 vizyonunu koydu. Söylemeye bile gerek yok tabii, Erdoğan 2023’de de iktidarda olmak istiyor.”
 
Size, yorumsuz aktardım.


Yazarın Son Yazıları:
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz