ATO Mansur Yavaş’ı ağırladı

ATO Mansur Yavaş’ı ağırladı
7 Mart 2014 11:07

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

 

ATO Başkanı Salih Bezci ve ATO Yönetim Kurulu’nun davetiyle ATO yönetim kurulu üyelerininyoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıya CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen de katıldı. ATO adına toplantının açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Salih Bezci, ATO’nun yapısı ve projeleri hakkında bilgi verdi.

 

m1

 

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Ticaret odası üyelerimizin işleri ne kadar düzgün olur ne kadar çok istihdam sağlarlarsa, belediyenin de o kadar az yardım yapması anlamını taşımaktadır. Ankara ne kadar zenginleşirse belediyenin yükü de o kadar hafifleyecektir. Bizim ticari anlayışa bakışımız budur” dedi.

 

m2

 

Ankara’nın savunma sanayi dışında bazı konularda da ön plana çıkması gerektiğine, bunun da bilişim vadisi gibi projelerle olabileceğine vurgu yapan Mansur Yavaş, belediye başkanının Ankara’nın içinin boşaltılmasına da seyirci kalmaması gerektiğini ifade etti.Ankara’da 11 organize sanayi bölgesi olduğuna fakat birçoğunun hala sorunlarının çözülmediğine dikkat çeken Mansur Yavaş, “ Büyükşehir belediyesi yıllarca OSTİM’e hiçbir şey yapmadı, yetkim yok diye fakat birden bire yetkisi gelmiş geçtiğimiz yıl bütün yolları yaptı. Fakat Anadolu Organize Sanayi, Başkent Organize Sanayi bölgelerinde hala hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. Bu yolların bir an önce yapılıp istihdama katkı sağlaması gerekiyor” dedi.

 

Marka şehir olmak için Ankara’nın kendi yerel değerlerinin ön plana çıkması gerektiğini belirten Mansur Yavaş, taklit projelerle marka olunamayacağına, Ankapark’ın turist gelecek diye yapılmasını doğru bulmadığına ve Ankara’ya turistin Ankara’nın kültürünü görmek için geleceğine değindi. Mansur Yavaş, ShoppingFest’e de karşı olmadığını sadecesponsorlu bile olsa fazla harcamalara karşı olduğunu ifade etti. Önemli olan ticaret odasıyla birlikte Ankara da istihdamı arttırmak belediyenin öncelikli görevlerindendir.