ATM kopyacısı dolandırıcı suçüstünde böyle yakalandı

ATM kopyacısı dolandırıcı suçüstünde böyle yakalandı
2 Eylül 2013 14:10

Maltepe’de bir bankaya ait ATM cihazına yerleştirdiği kopyalama cihazıyla işlem yapan kişilerin bilgilerini çalıp oluşturduğu ikiz kartla hesapları boşalttığı öne sürülen 50 yaşındaki İ.B., yakalandı.

 

Zanlı İ.B’nin aynı suçtan cezaevinde yattığı ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi

 

Operasyon güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

 

Güven Timleri şube müdürlüğüne bağlı Maltepe Güven Timleri, D-100 Karayolu İdealtepe mevkiinde bir akaryakıt istasyonunda bulunan ATM cihazını kullanan kişilerin hesaplarının bir süre sonra boşaltıldığını öğrendi. Ekipler yaptıkları çalışma sonucunda aynı suçtan kaydı bulunan 50 yaşındaki İ.B’nin izine ulaştı.

 

Bunun üzerine güven timleri ekipleri bir operasyon düzenledi.Ekipten biri şüphe uyandırmamak için ATM yakınında kafasında kask takılı olarak motosikleti üzerinde zanlının gelmesini bekledi.Bir süre sonra şüpheli ATM ‘ye yürüyerek geldi. Kopyaladığı karttan parayı çekip ayrıldığı sırada çevrede önlem alan diğer güven timleri şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan kopyalama cihazı da ele geçirildi.

 

Yapılan sorgulama sonucunda edinilen bilgiye göre şüpheli İ.B., ATM cihazının kart yuvasına kopyalama cihazı ve ATM’nin üstünde tuşları gören bir yere de kamera yerleştiriyordu. Kopyalama cihazıyla işlem yapan kişilerin bilgilerini çalıp başka bir karta yükleyerek ikiz kart oluşturuyordı. Kamerayla da müşterilerin şifreleri görüntüleniyordu. Gün sonunda kopyalama cihazı ve kamere çıkarılıyordu. Kopyalama cihazıyla işlem yapan kişilere ait çalıntı bilgiler başka bir karta yüklenerek ikiz kart oluşturuluyordu. Görüntüdeki şifreler de girilerek müşterilerin hesaplarından para çekiliyordu.

 

Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen İ.B tutuklanarak cezaevine gönderildi.Yetkililer, zanlının bu yöntemi kullanarak yaptıkları soygunun boyutunun belirlenmesi için araştırmanın sürdüğünü belirtti.