Atilla Kart: Uludere'de deliller hükümet eliyle karartılıyor

Atilla Kart: Uludere'de deliller hükümet eliyle karartılıyor
12 Aralık 2012 09:31

Uludere’de 34 vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve ‘Uludere Katliamı’ olarak anılan hava bombardımanını birinci yıl dönümü yaklaşıyor.

H&H ÖZEL

Uludere olaylarının yıldönümü yaklaşırken CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Halkın Habercisi’ne konuştu.

 

34 vatandaşımızın hayatını kaybettiği  Uludere olayları hakkında Kart; “Deliller hükümet eliyle karartılıyor” dedi.

CHP Genel Merkezi’nin ve İnsan Hakları Komisyonu’nun konuyu yakından takip ettiğini belirten Kart, ‘Olayın üstünden 1 yıl geçmesine rağmen ortada fail ve sorumlu yok. Araştırma Komisyonu kuruluyor. Belgelere ulaşılamıyor. Çünkü iktidarın sorumluluğu var.” dedi.


34 insanın katledilmesine rağmen sağlıklı bir soruşturma yapılamadığını belirten Kart;

“Deliller hükümet eliyle karartılıyor. Tablo açıktır. Türkiye, Türkiye’den yönetilmiyor. Türkiye’yi sömürenler bunların ortaya çıkmasını istemiyor.Hala sonuçlandırılamaması utançtır’ diye konuştu. 

34 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Geçtiğimiz sene 28 Aralık’ta Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarında 34 vatandşımız, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonucu hayatını kaybetmişti.

Operasyonda hayatını kaybedenlerin, PKK terör örgütünün ülkeye sızma yolunu kullanan, Irak’tan Türkiye’ye mazot ve sigara getiren bir kaçakçı kafilesi olduğu anlaşıldığında ise kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.