Atatürk silüeti bakımsızlıktan çürüdü!

Atatürk silüeti bakımsızlıktan çürüdü!
4 Ağustos 2013 15:24

Çorum’un İskilip İlçesi Kalesi’ne 23 yıl önce yerleştirilen ve bakımsızlıktan paslanan demirden yapılmış Atatürk silüetinin kaderine terk edilmesi tepkiyle karşılandı.

Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen, gezgin, arkeolog ve tarihçilerin geçmişinin M.Ö 700’e dayandığı öne sürülen İskilip Kalesi’nin, en yüksek kısmına 23 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından Atatürk silüeti yaptırıldı. İlçenin tam merkezinde bulunan ve yaklaşık 300 metre yüksekliğindeki kayaların üzerindeki kale surlarının üzerine konulan Atatürk’ün Kocatepe’deki tarihi duruşunu gösteren silüet, gecede her yerden görünmesi için ışıklandırıldı. Ancak, geçen zamanda demir saçtan yapılan silüet paslandı, lambaları da kırıldı. Bakımsızlığı terk edilen Atatürk silüetinin bu durumu tepkiye neden oldu. CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, Atatürk silüetinin bakımı kendilerinin yaptıracağını açıkladı. Atlas, şöyle dedi;

“O Anıt 23 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Mustafa Çalık tarafından yaptırıldı.  Anıtı görmezlikten gelen bir zihniyetin ne yaptığını anlamak mümkün değildir. Başta Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına hepimiz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesin siyasi düşünceleri ne olursa olsun bu tür yapılan anıtlara sahip çıkmak zorundadırlar.”

Atatürk silüetinin ilçeye bir ayrı bir görsellik kazandırdığını anlatan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, “Bu zamana kadar tam 4 belediye başkanı gelmiş, bu anıtla ilgili hiçbir çalışma zahmetinde bulunmamışlar. Bu anıtın her sorumluluğunu CHP ve kendim üsleniyorum. İskilip ilçemizin şu anki belediye Başkanı, 23 yıldır neden bu anıtın bakımı yapılmamıştır, kendisi de neden yapmamıştır herkesi aydınlatsın. Ampuller dahi değiştirilmemiş” diye konuştu.