Atatürk Havalimanı’nda polise “Davranış” eğitimi

Atatürk Havalimanı’nda polise “Davranış” eğitimi
31 Ağustos 2013 09:30

 

Atatürk Havalimanı’nda görev yapan polis memurlarına “Davranış biçimler” konusunda bir hafta süren eğitim verildi.

 

 

Havalimanındaki pasaport, yabancılar, güvenlik gibi farklı birimlerde yolcularla muhatap olan polis memurlarına verilen eğitimle yurt dışından ve yurtiçinden gelen-giden insanlara daha iyi hizmet verilmesi amaçlandı.

 

Atatürk Havalimanı’nda görevli polis memurlarına Davranış Biçimleri Uzmanı ve Eğitimci Oğuz Gülay tarafından “Davranış biçimleri” konusunda eğitim verildi. Beş gün süren eğitimde, polis memurları, havalimanında yerli ve yabancı yolculara daha iyi hizmet verme konusunda bilgilendirildi.

 

Eğitimi veren Davranış Biçimleri Uzmanı ve Eğitimci Oğuz Gülay, eğitimin tamamlayan polis memurlarına birer birer teşekkür ederken şunları söyledi:

“Teknik olarak Türk polisi daima ilerlemeye, daima önde daha iyi şeyler yapmak için çaba gösteriyor. Bu esnada okullarında olsun kendi çalıştıkları yerlerde olsun, her yıl tazelenen temel ilkelerimiz vardır. Bunlar insanların olmasa olmazı davranış biçimleridir. Aile de dahi eğer doğru iletişim kuramazsanız boşanmaya kadar giden sonuçlar alırız. Çocuklarla iyi iletişim kuramazsanız, çocukların evi bırakıp gittiğini görüyorsunuz. Bu da bir sosyal sorundur. Eğitimin temel amacı değerli polis arkadaşlarımızın daha iyi hizmet vermeye, gerek dışarıdan gelen gerek dışarıya giden insanlara ve yurttaşlarımıza iyi hizmet etmek”

 

“SOSYAL HAYATINDA MUTLU OLMAYAN KİŞİLER ÇALIŞMA HAYATINDA DA BAŞARILI OLAMAZLAR”

 

Gülay ayrıca eğitime katılan polis memurlarında bazılarının akşam sabaha kadar görevde olup sabahleyin saat dokuzda derse geldiklerini belirterek “Burada eğitime gelmek demek büyük bir fedakarlık yapmak demektir. Biz iyi davranmıyorlar veya iyi iletişimde bulunmuyorlar diye eğitim vermedik. Biz günümüze daha uygun iletişimi sağlamak için onları bir araya getirdik” dedi.

 

Eğitimin içeriği ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Oğuz Gülay “Eğitimde davranış biçimleri dedik. Biz hatta biraz ileri gidip sosyal yaşantıda eşlerine ve çocuklarına nasıl hareket etmeleri lazım gelene kadar indik. Çünkü sosyal hayatında mutlu olmayan kişiler çalışma hayatında da başarılı olamazlar. Yaptığımız araştırmalarda bunu çıkartıyor” diye konuştu.

 

İnsanlarımızın yurttaşlık bilincinin bilmediğine işaret eden Gülay, “ Karşı tarafın polis memurlarına davranışı nasıl olmalı? “ şeklindeki bir soruyu yanıtlarken, “Olaylar geliyor ve son nokta da poliste patlıyor. Polis kırmızıda dur dediği zaman tepki yapıyor vatandaş. Biz önce yurttaşlığı bilmiyoruz. Yurttaşlığın görevleri nelerdir bilmiyoruz. Trafik polisi vatandaşı uygulamaya çağırıyor. Vatandaşı sorduğu soru ise, ne yaptım ki? Trafik polisin en doğal hakkı uygulamayı yapmaktır. Biz vatandaşlık görevimizi iyi bilirsek, polisin bizim için sulhumuz için görev yaptığını düşünürsek polise böyle bakmayacağızdır” cevabını veren Gülay son olarak da “Polisin üzerindeki elbise devleti temsil eden bir elbisedir. Devlete göstereceğimiz saygıyı ve sevgiyi o elbiseyi giyen Türk polisine de gösterirsek bir problemimiz kalmayacak diye düşünüyorum” mesajını verdi. Bu arada eğitimin tamamlanması sebebiyle Atatürk Havalimanı Şube Müdürü Ufuk Balcı, eğitimci Oğuz Gülay’a bir plaket verdi.