‘Atatürk demem’ diyen Canan Kaftancıoğlu’na CHP İl Başkanı’ndan destek!

‘Atatürk demem’ diyen Canan Kaftancıoğlu’na CHP İl Başkanı’ndan destek!
15 Eylül 2020 10:17

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Atatürk değil, Mustafa Kemal diyorum” çıkışı, partisinden kendisine yönelik eleştirilere neden oldu.

 

 

Yaptığı sunumda Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullanması üzerine neden Atatürk adını kullanmadığı sorusuna şöyle cevap vermişti:

“Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”

 

 

CHP’LİLER KIZGIN
Canan Kaftancıoğlu’nun bu tutumu parti içinde büyük rahatsızlığa neden oldu.

CHP’li birçok isim, sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural’dan Kaftancıoğlu’na destek açıklaması geldi.

Ural sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 


“KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR..

 

Bugün fikri hür, irfanı hür kuşaklar Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandıracak maratonda koşmaktan başka bir onura makama ihtiyaç duymazlar..
Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanımızdır. İleriye bakan, aklı, bilimi ve devrimciliği öne çıkaran kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e sahiplenmektedir, sahiplenmeye de devam edecektir.
Kendisine kamuoyu önünde gereksiz eleştirilerde bulunulması doğru değildir, partimizi yıpratmaya kadar giden bu konuyla ilgili tüm partililerimi sukunete ve duyarlılığa davet ediyorum..”

 

r1