'Asmayalım da, besleyelim mi?' pişmanlığı

'Asmayalım da, besleyelim mi?' pişmanlığı
4 Aralık 2012 11:37

12 Eylül darbesinin lideri, 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in damadı Erkan Gürvit, Evren’in “Asmayalım da besleyelim mi?” sözü hakkında, “Evren mitingde gaza getirildi, o yüzden söyledi. Daha sonra, ‘o sözü söylediğim için çok pişmanım’ dedi” diye konuştu.

 

 

Kenan Evren’in damadı Erkan Gürvit, CNNTÜRK’de yayınlanan Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Gürvit, 12 Eylül darbesiyle ilgili olarak, “12 Eylül Darbesi’nde herkes masum, asker mi suçlu sadece? 5 bin kişi öldürüldü Türkiye’de. Hiç mi illegal örgüt yoktu Türkiye’de. Hiç mi Provakatör yoktu. Herşey sütlimandı, asker mi yaptı her şeyi” dedi. Darbeden haberi olmadığını söyleyen Gürvit, “Yurtdışındaydım, 12 eylül günü sabaha karşı 00.05’de bir arkadaşım telefon açtı. ‘Ordu idareye el koymuş’ dedi. Emir kumanda zinciri içinde yapıldığını öğrenince fevkalade üzüldüm. ‘Keşke başkası yapsaydı bizim öğrenciler karışmasaydı’ dedim” diye konuştu.

Evren’in “asmayalım da besleyelim mi?” sözü ile ilgili olarak da Erkan Gürvit şudeğerlendirmede bulundu:

“Evren, mitingde gaza getirildi o yüzden söyledi. Miting günü yine birileri öldürülmüş. Orada bulunan bir vatandaş da ‘Paşam yine adam öldürülüyor as bunları’ demiş. Evren’de, ‘doğru söylüyorsun asmayalım da besleyelim mi?’ demiş. Daha sonra görüşmemizde Evren, ‘o sözü söylediğim için çok pişmanım’ dedi.

 

Gürvit, o dönem idam edilmesi hala tartışılan Erdal Eren ile ilgili olarak da, “Erdal Erden’in yaşı, sırf asılmak için büyültmemiş olabilir” yorumunu yaptı.