Askerimize kurulan PKK tuzağının telsiz konuşması ortaya çıktı

Askerimize kurulan PKK tuzağının telsiz konuşması ortaya çıktı
8 Mart 2014 10:21

Bir uzman çavuşun şehit olduğu Şırnak’taki PKK tuzağı telsiz konuşmalarına yansıdı. İşte Uzman Çavuş Somay’ın şehit olduğu tuzağın telsiz konuşması.

 

Uzman çavuşun şehit düşmesinin nedeninin basına yansıdığı gibi kaza değil, PKK’nın tuzağı olduğu ortaya çıktı. Askerî birliğe kaçakçılık ihbarı yapan teröristler bölgeye gelen askere pusu kurdu. Uzaktan kumandayla bombayı patlatan PKK’lıların telsizden, “Tam istediğimiz gibi oldu, bir uzman çavuş öldü.” diye konuştuğu tespit edildi.

 

Önceki gün Kuzey Irak sınır bölgesindeki, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü yakınlarında 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın şehit düşmesine neden olan olayın arkasından terör örgütü PKK çıktı.

 

Teröristler önce, Şırnak’taki askeri birliğe kaçakçılık ihbarında bulundu. Jandarma Özel Harekât taburundan bölgeye bir tim intikal ettirildi. Askerler, Irak sınırındaki Tepe Üs Bölgesi’ne 1,6 kilometre güneybatısındaki Kara Tepe Bölgesi’ne geldiğinde, el yapımı patlayıcı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı ve bir uzman çavuş şehit oldu.

 

İkinci patlayıcının ateşlenmesi sırasında ise herhangi bir kayıp meydana gelmedi. Teröristlerin olay sonrası kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında, “Tam planladığımız gibi oldu, bir uzman çavuş öldü.” şeklinde konuştukları belirlendi.

 

Zaman’ın edindiği bilgiye göre TSK’nın açtığı ateş sırasında da 3 terörist yaralandı. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı da dün yaptığı açıklamayla bu bilgileri doğruladı. TSK’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “06 Mart 2014 günü Beyaz Tepe Üs Bölgesi’nin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu; Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın yola tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcının (EYP) bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğu tespit edilmiştir.”

 

Kaynak: Zaman