Aşı karşıtlığıyla mücadelede dizilerden destek gelecek!

Aşı karşıtlığıyla mücadelede dizilerden destek gelecek!
20 Haziran 2021 10:06

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınından çıkışın en önemli anahtarı toplumun yüzde 60’dan fazlasının aşılanması.

 

 

 

Türkiye’de aşı tedariği ile ilgili sorunlar uzun bir aranın ardından çözüldü ve kitlesel aşılama başladı. Ancak toplumdaki aşı reddi ve tereddüdünün giderilmesi için de özel çalışma yapılması gerekiyor.

 

 

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılamasında “kolları sıvıyoruz” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan 8 kamu spotu, televizyon kanallarında, sosyal medya mecralarında yayınlanmaya başlandı. Ancak tek başına bunun yeterli olması beklenmiyor.

 

 

Bu nedenle toplumdaki etkisi dikkate alınarak televizyon yapımcılarının kapısı çalındı destek istendi. Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Nedenleri ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Genel Sekreteri Burhan Gün, aşı konusunda Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini belirterek birçok konuda olduğu gibi bu konuda da iş birliği yaptıklarını söyledi.

 

 

Gün, “Yoğun bir şekilde aşı karşıtlığı varmış. 1-2 hafta içinde 4-5 dizide bununla ilgili sahne göreceksiniz” dedi.