Asgari ücrette kırmızı çizgi açlık sınırı

Asgari ücrette kırmızı çizgi açlık sınırı
3 Aralık 2022 08:56

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldığı televizyon programında asgari ücret ile ilgili ilk defa rakam verirken, kırmızı çizgilerinin 7 bin 785 lira olduğunu belirtti.

 

 

Milli Gazete’den Mehmet Fahri Özkan’ın haberine göre Asgari ücrette tartışmalar devam ediyor. Temsilciler teker teker rakam önerilerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldığı televizyon programında asgari ücret ile ilgili kırmızı çizgimiz dediği 7 bin 785 liranın açlık sınırında olması dikkat çekerken, DİSK 13 bin, Hak-İş ise 10 bin lira tekliflerini dile getirdi. TİSK ise resmi rakamlarını gelecek hafta açıklayacağını belirtti.

 

 

“7 BİN 785 TL’NİN ALTINDA BİR RAKAMI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

 
Bir televizyon kanalına konuk olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili sorulara yanıt verirken ilk defa asgari ücret ile ilgili bir rakam açıkladı. Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini söyleyerek, “Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız” diye konuştu. Asgari ücret ile ilgili belirtilen kırmızı çizginin Türk-İş tarafından açıklanan açlık sınırında olması dikkat çekti.

 

 

SENDİKALAR FARKLI RAKAMLARI GÜNDEME GETİRDİ

 
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), henüz bir rakam açıklamazken önümüzdeki günlerde gerçekleştirilen toplantıda teklif sunması beklenirken, işçi ve işverenler arasında uygun bir rakamın kabul edileceği ifade ediliyor. ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonunda’ yer almayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücret ile ilgili 13 bin lira teklifini kamuoyuna sunarken, Hak-İş ise en az asgari ücretin 10 bin lira olması gerektiğini belirterek teklifte bulundu.

 

 

7 VE 14 ARALIK’TA GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

 
Asgari ücretin belirlenmesi için süreç geçtiğimiz gün başlarken, gerçekleştirilen toplantının ardından ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışma takvimi belirlendi. Takvime göre sonraki görüşmeler 7 ve 14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Asgari ücret ile ilgili süreç devam ederken, milyonlarca çalışanın gözü ise verilecek maaş zammı kararında.