‘Asgari ücret 10 bin liranın üstüne çıkabilir’

‘Asgari ücret 10 bin liranın üstüne çıkabilir’
11 Ekim 2022 10:37

Gazeteci Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücretin yıl başında yapılacak zamla birlikte 10 bin liranın üstüne çıkabileceğinin konuşulduğunu söyledi.

 

 

Ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmesinde ekonominin ülkenin en önemli gündemi olmaya devam ettiğini söyledi.

Sağlam, seçimlere giderken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın baz etkisiyle beraber enflasyonu yüzde 50’nin altına düşürmeyi amaçladığını ifade etti.

Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücrete yapılacak artışla ilgili konuşulanları ise şöyle aktardı: “5 bin 500 lira olan asgari ücretin yıl başında 10 bin liranın üstüne bile çıkabileceği konuşuluyor. Zaten yüzde 70 olursa 9 bin lirayı geçen bir rakam ortaya çıkacak. Yüzde 70’lik artış geçmiş kayıpları kapatmak için yapması gereken bir zam.”

 
İlk 9 ayda kurlara müdahale için 107 milyar dolar harcandı

 
Gazeteci Erdal Sağlam, “ikinci bir 128 milyar dolar nerede” vakasının konuşulmaya başlanacağını belirtti. Sağlam, HSBC raporunda yılın ilk 9 ayında kurlara müdahale etmek için 107 milyar dolar harcandığının aktarıldığını söyledi.