Arzuhalcilik Mesleği Bitiyor mu? Genç Arzuhalci açıklıyor

Arzuhalcilik Mesleği Bitiyor mu? Genç Arzuhalci açıklıyor
25 Eylül 2021 16:15

Bursa ilinde Arzuhalcilik yapan Taylan Kızılkaya Arzuhalcilik mesleğinin bitme aşamasında olduğuna dair söylentilerin asılsız olduğunu bildirdi. “Arzuhalcilik Mesleği bitmez. Şekil değiştirir.” diyen Kızılkaya “Daktiloların kullanımı teknolojinin gelişmesi ile birlikte azaldı. Bilgisayarda Yazı işlerini yürütmek, dilekçe yazmak daha konforludur. Daktilo nostaljik bir göstergedir. Daktilodan sürekli tak tuk sesler geliyor. İnsanın dikkati dağılıyor. Yazı işleri ve Arzuhalcilik mesleği neden bitsin. Arzuhalcilik Bilim ve Teknik uygulama ile devam eder.” dedi.

 
Bir zamanlar Trend olan Daktilolar yerini Bilgisayar ve Yazıcılara bıraktı. Öyle ki Teknolojinin gerisinde kalınmazsa Yazı işleri ve Arzuhalciliğin iyi bir şekilde devam edeceği anlaşılıyor.

 
29 yaşındaki Genç Arzuhalci mesleğini şöyle özetledi; “Bilişim Teknolojileri Teknisyenim. Sonuç olarak teknik uyguluyorum. Türkiye’nin farklı illerinden müşterilerim geliyor. Dilekçe yazdırmak istiyorlar. Müşterilerin sorunlarını dinleyerek, dilekçe yazarak çözüm üretiyorum. Ezbere değil, Teknik bilgi ve becerimi kullanarak Dilekçeye nokta koyuyorum.”

 
10 yıldan uzun süredir Bilgisayar yardımı ile Arzuhalcilik yapan Taylan Kızılkaya bir gününün nasıl geçtiğini şöyle anlatıyor; “Her sabah acı kahve içerek işe başlıyorum. 2. Kahveyi orta içiyorum. 3. Kahveyi köpüklü… 1 saatte afyonum patlıyor. Bazen aynı anda 3 müşteri birden geliyor. Dilekçe yazmaya başlıyorum. Yoğun olabiliyorum. 1.Müşteriyi 5 dakikada 2.Müşteriyi 10 dakikada 3.Müşteriyi 15 dakikada savuşturuyorum. Şimdiye kadar elde ettiğim tecrübelere dayanarak şunu söyleyebilirim; Arzuhalci olmak mecaz anlamda insan sarrafı olmaktır.”

 
Arzuhalcilik mesleğinin bitmeye yakın olduğu söylentilerinin gerçek dışı olduğunu tekrar tekrar bildiren Kızılkaya, Türkiye’de ihtiyaç konusu olduğundan Arzuhalcilik mesleğini devam ettireceğini, dilekçe işlemlerini Teknik Bilim ve Uygulama ile gerçekleştirdiğini söyledi. Anlaşılan o ki Toplumun her zaman Arzuhalciye ihtiyacı oluyor. Dünyanın genç Yazıcıları arasında yer alan Bursa Arzuhalcisi işini severek ve iyi yaptığını söylüyor.