‘Artık İstanbul’da taksi bulmak bir mucize!’

‘Artık İstanbul’da taksi bulmak bir mucize!’
5 Ekim 2022 11:14

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul’daki taksi sorununa dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Nüfusu neredeyse 20 milyona dayanmış İstanbul’da taksi sayısı hala 1992’deki 8 milyonluk nüfusa göre olunca artık taksi bulmak mucizeye kaldı” dedi.

 

 

“Özellikle gece saatlerinde taksi bulmak neredeyse olanaksız hale geldi” diyen Ataklı şunları kaydetti:

 

 
“Zaten taksi sayısı yetmiyor, buna bir de taksicilerin gece özellikle Arapların gittiği eğlence merkezlerinden müşteri kapma yarışı ekleniyor. Pek çok taksi gece yerli müşteriyi almıyor bile.

UKOME denilen AKP teşkilatı ise sırf İBB halkın gözünden düşsün, iş yapamıyor görünsün diye taksi sayısının artırılmasına izin vermiyor. Gözlediğim kadarıyla sanıyorlar ki İstanbul halkı taksi sorununun İmamoğlu yüzünden yaşandığını düşünüyor, oysa durum tam tersi AKP’liler bile artık bu rezil oyunun farkında ve diş biliyor. Hep yazıp söylüyorum, UKOME adındaki AKP teşkilatındaki subaylar bir merak edip ‘Biz niye taksiye izin vermiyoruz?’ diye sormayı akıl etse, sorun çözülecek ama korkudan ağızlarını bile açamıyorlar, saraydan gelen talimata uyup ‘ret’ diye bağırıyorlar.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.