Artan maliyetlerden şikayet eden çiftçi CHP’li Arık’a böyle seslendi: Değiştireceğiz, başka çare yok

Artan maliyetlerden şikayet eden çiftçi CHP’li Arık’a böyle seslendi: Değiştireceğiz, başka çare yok
7 Temmuz 2022 08:53

Artan girdi maliyetleri konusundaki şikayetlerini CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a ileten çiftçiler, “Değiştireceğiz arkadaşa başka yolu yok. Size vermezsek Avrada veririz. Avrada vermezsek size veririz o ayrı mesele ama değiştireceğiz, başka çare yok” diye konuştu.

 

 

 

 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ile Kocasinan ilçesine bağlı Akin, Yazır, Güneşli, Salur, Buğdaylı, Cırgalan, Himmetdede, Düver, Elmalı ve Molu mahalle muhtarları ziyaret ederek, talep ve şikayetlerini dinledi. CHP Milletvekili Çetin Arık, ziyaret ettiği bir markette karşılaştığı iki çiftçiye hallerini sorunca, çiftçiler artan maliyetler konusunda Arık’a dert yandı. Mazot fiyatının 30 lira olmasından şikayet eden çiftçi, “Mazotun 30 lira olacağını bilseydim, valla ekmezdim. Her gün tarlaya gidip geliyorum 200 lira yakıyor. Ayda 6 bin lira. Hal’e götüreceğiz, komisyoncuya vereceğiz. Bize ne kalacak?” diye şikayet etti.

 

 

Tüm kalemlere zam geldiğini ancak gübre ve mazot fiyatlarının kendilerini zora düşürdüğünü belirten çiftçiler, saatini 30 liraya kullandıkları sulama suyunun fiyatının 120 liraya çıktığı için 4 sefer sulamaları gereken tarlalarını bir sefer suladıklarını ifade etti.

 

 

CHP Milletvekili Arık’ın “Peki ne yapacağız?” sorusu üzerine değişimin şart olduğunu belirten çiftçiler, “Değiştireceğiz arkadaşa başka yolu yok. Size vermezsek Avrada veririz. Avrada vermezsek size veririz o ayrı mesele ama değiştireceğiz, başka çare yok” diye konuştu. Arık da tarlanın bile nadasa bırakıldığı belirterek, değişimin gerektiğini vurguladı.