Arınç: Gücümüz yeterse biz çıkarırız

Arınç: Gücümüz yeterse biz çıkarırız
27 Ağustos 2013 09:28

Başabakan Yardımcısı Bülent Arınç, İngiltere, Fransa, ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’ye müdahaleyi gündeme getirdiklerini kaydetti.

 

Arınç, “Yeni bir tezkere gerekirse, o zaman CHP karşı çıkar. MHP’de umarım karşı çıkar. Çünkü ağızlarının çalımına bakarsak onlar da böyle bir operasyonun içerisinde Türkiye’nin yer almasını istemiyor olabilirler. Gücümüz yeterse biz çıkarırız. Böyle bir koalisyonun içerisinde yer alırız” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin olarak şöyle konuştu: “İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri başı çekmek suretiyle böyle bir organizasyonu müdahaleyi gündeme getirdiler. Bu açıklama bence olumludur. Ve Obama’nın gerçek düşüncelerini aksettirdiğini de zannediyorum. Yani bir koalisyon olursa Güvenlik Konseyi’nin dışında, dışişleri bakanımız Türkiye’nin de bunun içerisinde yer alabileceğini söyledi. Bu 3-4 ülkeli bir koalisyon olmaz. Nereden baksanız 20-25 ülkeli bir koalisyon olur. Bu koalisyonun içerisinde, Türkiye yine hem bir görev olarak hem de insani amaçlarla bu katliamın sona ermesi için yer alır. Şüphesiz buna meclisin karar vermesi gerekir. Bunun için de elimizde bir tezkere var. Yeni bir tezkere gerekirse, o zaman CHP karşı çıkar. MHP’de umarım karşı çıkar. Çünkü ağızlarının çalımına bakarsak onlar da böyle bir operasyonun içerisinde Türkiye’nin yer almasını istemiyor olabilirler. Gücümüz yeterse biz çıkarırız. Böyle bir koalisyonun içerisinde yer alırız.”

 

PKK’NIN ELİNDE KİMYASAL SİLAH YOK

 

PKK’nın elinde kimyasal silah olmadığını söyleyen Arınç, “Hayır yok. Böyle bir istihbarat yok. Bence bu biraz propaganda amaçlı veya dezenformasyon amaçlı. Biz kimin elinde az çok ne olduğunu biliyoruz” dedi.

 

HAYVANLAR BİLE AĞLAR

 

Başbakan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında duygulanarak göz yaşı dökmesinin insani bir durum olduğunu söyleyen Arınç, “Bilirim ki hayvanlar bile ağlar. Çok tabii şeyler bunlar. En çok bana söylendiği için ben bu işin mağduruyum. Yapmacık değil duygusal bir insanım. Başbakanımız daha metin bir insan, daha cesur, ağlamamak için kendisini belki de zorlayan bir insan. Ben basit olaylar karşısında bile zaman zaman duygulanabiliyorum. Bundan dolayı yerli yersiz bazen de şikayetçiyim. Ama bu yapay olamaz. Hiç ağlamam diyen bir insana acırım. Sen de hiç mi merhamet yok?” diye konuştu.

 

MAVİ MARMARA TAZMİNAT KONUSUNDA HENÜZ ANLAŞMADIK

 

Mavi Marmara olayının haksız bir fiil olduğunu belirten Arınç, “Biz kendileri ile tazminat konusunda henüz anlaşmadık. Buna uygun bir tazminatı biz ancak konuşabiliriz. İrtibatı kesmiş değiliz. Bu işin sonuçlanmasını istiyorum. Böylece diplomatik ilişkiler de normalleşecek. Süreç devam ediyor” dedi.
Ak Parti’yi kapatma davasını değerlendiren Arınç, “Önümüzde uzun bir süreç var. Beğenmediğimiz noktaları temyiz etme hakkımız var” dedi.
Önümüzdeki seçimlerde başörtülü milletvekili olup olmayacağı konusunda ise henüz bu konuda yerleşmiş bir beraberlik olmadığını, yapılacak düzenlemelerle bunun mümkün olabileceğini ifade etti. Arınç, yapılacak düzenlemelerle 2015 yılından önce, başörtüsü kullanmak isteyen milletvekillerinin başörtüsünü kullanabileceğini söyledi.

 

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

 

Arınç, yeni Anayasa değişikliğinin seçimden önce TBMM’den geçip geçmeyeceğine ilişkin olarak şunları kaydetti; “Anayasa değişikliği süreci çok uzadı. Süheyl Batum’un oradan alınıp yerine başkasının verilmesidir. İnanınız bunun psikolojik etkisi kadar, bir yol açıcılığı da olacaktır. Çünkü o şahsın oradaki tek görevi kendi partisinden iki kişiye rağmen süreci çıkmaza sokmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu yeni Anayasa konusunda samimi çabalarını halka göstermek istiyorsa, başka önemli görevler versin.”

 

2015 SEÇİMLERİNDE BİZ OLMAYACAĞIZ

 

2015 seçimlerinde aday olmayacağını söyleyen Arınç, “2015 seçimlerinde biz olmayacağız. Belediye ve milletvekili seçimlerinde böyle düşünüyorum. Bunun çok doğru olduğuna inanıyorum. Sayın Başbakanımızın bu üç dönem kuralının her parti için keşke geçerli olması gerektiğinin düşünüyorum. Ama maalesef benden başka da kimse, bir 30 sene daha olsa fena olmaz diyecek noktada. Kendi, nefsimde artık bu kadar yeter benim için” dedi.

 

ADI ÇARKÇI KEMAL’E ÇIKMIŞ

 

Bekir Bozdağ’a karşı yapılan yumruklu saldırıyı ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının yerinde olduğu belirten Arınç, “Hep doğruları söylesin. Siyasetçiye sahip çıksın. Adı çarkçı Kemal’e çıkmış bir adamın bundan hükümet sözcüsü olamaz demesini ben hazmedemem. Nasıl genel başkan olduğunu da biliyoruz. Söyletmesin beni. Benden hükümet sözcüsü de olur, meclis başkanı da olur. Genel başkan da olur. Her şey olur. Ama kendisinden bugüne kadar hiçbir şey olmadı” diye konuştu.