‘Ardahan’daki yurt inşası yapımında malzemeden çalındı’ iddiası!

‘Ardahan’daki yurt inşası yapımında malzemeden çalındı’ iddiası!
22 Ağustos 2022 08:55

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Ardahan’daki 852 kişi kapasiteli Niyazi Mısri Kız Öğrenci Yurdu’nun inşasının yapan taşeron firmanın sahibi Ahmet Adil Yardımcı’nın beton alınan firmanın malzemeden çaldığı iddiasını aktardı. Söz konusu iddiayla ilgili dilekçe verildiğini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını ifade eden Terkoğlu, dilekçede adı geçen Ali Haydar Ergezen’in eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen’in kardeşi olmasına dikkati çekti.

 

 

İnşaatı yapan firmanın sahibi Ahmet Adil Yardımcı’nın, yurdu inşa ederken Salduzlar Beton firmasından beton aldığını ancak yıllar sonra karşısına firmanın eski bir çalışanı çıkarak bazı itiraflarda bulunduğunu yazan Terkoğlu, şunları aktardı:
“Söylediğine göre, inşaata beton döken firma, betondan çalmıştı. Üstelik arkada işleyen bir yolsuzluk mekanizması vardı. Bu işi yaparken denetim firmasıyla birlikte çalışılıyor, sahte numuneler alınıyordu. ‘Her şey normal’ raporuyla devlet de kandırılıyordu.”

Ardahan Valiliği’ne ve Cumhuriyet Savcılığına ulaşan, 19 Ocak 2021 tarihli dilekçede de konunun kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Terkoğlu, o dilekçeden şu satırları aktardı:

“İnşaatı yapan firma olan En-Sa Yapı ve Koltek Müşavirlik yetkilileri CİMER’e yapmış olduğum şikâyete müdahil olup yeni karot numunesi aldırmak yerine, gerçeğe aykırı düzenlenmiş olaneski numune sonuçlarıyla konuyu kapatmaya çalışmışlardır. En-Sa Yapı yetkilisi Ali Haydar Ergezen ve Koltek Müşavirlik Genel Müdürü Cem Bey benimle iletişime geçerek konuyu kapatmamı, aksi takdirde kendilerinin çok büyük zarar göreceklerini tehditkâr bir üslupla ifade etmişledir.”

 

Savcılığın, “Kovuşturmaya yer yok” kararı vermesine tepki gösteren Terkoğlu, şunları kaydetti:

“Dilekçede adı geçen Ali Haydar Ergezen’in, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen’in kardeşi olduğunu fark ediyorum. Ergezen’in şirketi, Ardahan’daki yurdun dışında, devletten milyarlarca liralık inşaat ihaleleri almış görünüyor. Haliyle, dosyanın kapanması, birilerinin dokunulmazlığının marifetiymiş gibi duruyor!”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.