ARANIYOR !…İlkesel ve ideolojik bir duruş

ARANIYOR !…İlkesel ve ideolojik bir duruş
12 Şubat 2015 09:24

Nasıl ki; partinin; emekçileri yerine emanetçilere teslim edilmesinin geçerli bir mantığı yoksa, söyleyecek sözleri olan genç politikacıların yerine, sözleri eskimiş olanların tercih edilmesinin de geçerli bir mantığı yoktur.

 

Çağların IŞIK H&H YORUM

 

Kritik seçimler öncesi CHP tabanı milletvekili aday listelerinin nasıl yapılacağına odaklanmış durumda.

 

Parti tabanında bir yılgınlık ve karamsarlık hakim.

 

Tam bir zafer olmasa bile, trajik bir yenilgiden kaçınmak için, bu tabloyu dinamik ve umutlu bir seçim sürecine dönüştürmenin yolunun bulunması gerekiyor.

 

Bunun için öncelikle milletvekili aday listelerinin, partinin öz evlatlarından oluşturulmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

 

Sosyal demokrat olma iddiasındaki bir partinin, kendisini Devrimci Kemal olarak tanımlayan genel başkanı, politik temsildeki eşitsizlik ve adaletsizliği bu anlamda kesinlikle tolere etmemelidir.

 

Sosyal demokrasi; kapitalizmin neden olduğu eşitsizlik ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılarak, siyasal ve ekonomik sistemin, insan onuruna yaraşır şekilde düzenlenmesi ideolojisidir.

 

Kendi örgütü içerisinde eşitlik ve adalet kavramlarını uygulayamayan, emek, çaba ve aidiyeti önemsemeyen bir politik anlayışın, bunu siyasal iktidarında uygulamasını beklemek, çok gerçekçi olmayacaktır.

 

İnsan ilk önce kendi evini temizlemelidir.

 

Nasıl ki ülke yönetiminde, hukukun üstünlüğü ve temsili demokrasi, temel evrensel ilkeler ise, parti temsiliyetinde de emek ve aidiyet, en temel ilkeler olmalıdır.

 

CHP yönetiminden beklenen; ilkesel ve ideolojik bir duruş sergileyerek, parti tabanı ve örgütünü, seçimin lokomotifi haline getirecek, hakim denetiminde bir önseçimin koşullarını oluşturmasıdır.

 

Bu yapmak yerine, merkez sağın tükenmiş siyaset baronlarıyla, nafile bir çabanın peşinden sürüklenmeyi, zafer yolunda döşenmiş bir köprü olarak görüyorsa, o köprünün, zaten partiyi işgal eden, yaşı kemale ermiş eski tüfek solcular tarafından yıkılmış olduğunu hatırlatmakta fayda var.

 

Kimsenin iyi niyetinden şüphe duymadığı, fakat ideolojik yetersizliği sınanmış Sayın Kılıçdaroğlu’nun, aynı şekilde Meclisteki yaş ortalaması en yüksek parti olmanın utancını pekiştirmesine de zaten hiç ihtiyaç yok.

 

Nasıl ki; partinin; emekçileri yerine emanetçilere teslim edilmesinin geçerli bir mantığı yoksa, söyleyecek sözleri olan genç politikacıların yerine, sözleri eskimiş olanların tercih edilmesinin de geçerli bir mantığı yoktur.

 

Parti öz evlatlarına sahip çıkmalı, onları bağrına basmalıdır.

 

Trajik yenilgiye giden yolların taşları zaten yeterince sağlam döşenmiş durumda.

 

Dünyanın her yerinden ideolojisine sahip genç ve yetenekli politikacılar tarih sahnesine çıkarken, CHP’de yüreğini, emeğini, parasını inandığı idealleri uğruna gecesini gündüzüne katarak ortaya koyan, örneğin Barış Ozan Vural gibi partili genç yetenekleri sahneye çıkarmak için daha fazla gecikilmemeli.

 

Mesleki başarılarını siyasi yetenekleriyle birleştiren bu genç avukat, Altındağ İlçe Başkanlığı süresince tabanın özlediği katılımcı demokrasiyi en kararlı şekilde uygulayan örgüt yöneticilerinden biri oldu.

 

Türkiye’nin her yerindeki böylesi yüzlerce başarılı genç partiliye seçilme fırsatı vermeyecek bir sözde önseçim kandırmacası örgütün bütün enerjisini harcamaktan başka bir işe yaramayacaktır.

 

Partinin ağır toplarının, üst düzey parti yöneticilerinin bulundukları konumu hak ettiklerini göstermeleri açısından kendilerini de örgütün içindeki tabanda test etmeleri ise en doğru yol olacaktır.

 

Bu yöneticilerin de kendi yoldaşlarından güvenoyu almaları gerekmiyor mu?

 

Sayın Kılıçdaroğlu, şimdiye dek çok söz verdi.

 

Fakat hiç birini tut(a)madı.

 

Parti içi demokrasiyi uygulamak ve önseçim yapmak verdiği en önemli sözlerinden biriydi.

 

Artık bu sözünü yiğitçe tutmak zorunda.

 

Bu seçim onun için son viraj, fakat ne acıdır ki, Türkiye için de son viraj olabilir.

 

Trajik bir yenilgi; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kendisine yönelen okları, daha zehirli ve sivri yapacaktır.

 

Sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasında enkaza gömülmüş seçim yenilgileri,

 

Umutsuzlukla bezenmiş, yorgun ve yılgın bir örgüt,

 

Ruhu yaşlandırılmış bir parti var.

 

Onu da, partisini de kurtaracak olan yegane şey, genç Barış Ozan Vural’lardan başkası olmayacaktır.

 

 

Çağların IŞIK Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Seni başkan yaptıracağız
Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu
Dağlıca saldırısının Cizre’yle ilgisi var mı?