Arafat’ın mezarı da açılıyor

Arafat’ın mezarı da açılıyor
13 Kasım 2012 18:48

Turgut Özal’ın mezarından sonra, PLO lideri Yaser Arafat’ın mezarı da açılıyor, bugün Avrupa basınından okudum.

Safile USUL H&H YORUM

Bunu aktarmalıyım.
 
Turgut Özal’ın zehirlendiği kanaatinde hala değilim.
 
Ancak Arafat’la ilgili bu bilgileri paylaşmak istiyorum.
 
Arafat olayını bir zamanlar epey yakından takip etmiştim.
 
Kahire’de Arafat’ın cenaze törenine katılmış, ardından da yeğeni ile konuşmuştum.
 
Arafat ölmeden hemen önce, “Bana nihayet ulaştılar” demiş, yeğeni anlatmıştı.
 
Yeğeninin adını tamamen unuttum ve arşivlerim kilerde düzenlenmeyi bekliyor ama yeğeni ABD’de yaşıyor ve Arafat’a en yakın aile ferdi gibi birşeydi.
 
Herkes zehirlendiğinden şüpheleniyordu ama nedense ilerlemedi bu iş.
 
O zaman bir de Viyanalı zehirlenme vakaları uzmanı bir hekimle konuşmuştum, o da bana, “Arafat vakası zehirlenmeye benziyor.” demişti.
 
Paris’te (Arafat Paris’te askeri hastanede öldü hatırlanırsa) bazı otopsi incelemeleri yapılmıştı ancak bir zehirlenme vakası gibi bir muamele olmamıştı.
 
Eşi olan Suha Hanım buna müsaade etmemişti, ki, Arafat’ın eşi ile ailesi ihtilaflıydı, aile zehir incelemesi istiyor ancak karısı buna karşı çıkıyordu.
 
Fakat şimdi, bugün Avrupa basınından öğreniyorum ki, Arafat’ın eşi Suha Hanım geçtiğimiz Temmuz’da Paris’te Arafat’ın zehirlenerek öldürüldüğü şikayeti ile savcılığa başvurmuş. Fransız savcılığın mezarın açılmasını talep etmesi üzerine de, Arafat’ın Ramallah’daki mezarı üzerindeki çimento ve taşlar dün sökülmeye başlanmış. Mezarın açılması işlemi 15 gün kadar sürecekmiş ve mezarın açılması sürecine İsviçreli ve Rus uzmanlar ile Fransız hakimler nezaret ediyorlarmış.
 
Üzerinde durmak istediğim bir de ayrıntı var.
 
İsviçreli bazı uzmanlar Arafat’ın eşi Fransa’da savcıya başvurduktan sonra, Fransız savcıya, Arafat’ın, öldükten sonra ailesi tarafından kendilerine ulaştırılan giysilerinde yüksekçe oranda Polonium’a rastladıklarını söylemişler.
 
Sanırım İsviçreli bu uzmanlar Arafat’ın mezarının açılması sürecine Fransız savcı tarafından bu nedenle davet edilmişler.
 
Polonium ne? Buna dair Wikipedi üzerinden bulduğum bilgi ise, şöyle…
 
Polonium Marie ve Pierre Curie tarafından 1898’de bulunmuş. Marie ve Pierre Curie Uranium Oxid’in radioaktivitesini ölçerken tanımadıkları yeni bir metal elementle karşılaşmış ve kimyasal elementlere daha sonradan 84 no ile dahil edilecek bu metal elemente o zaman henüz bağımsızlığını kazanamamış olan ülkeleri Polonya’nın adını vermişler.
 
Polonium’un kimyasal özelliklerini iyice okuyacak vaktim olmadı ama dikkatimi şu çekti…
 
Polonium çok uzun yarı ömürlü bir element ve sanırım zehirlenme olayının ortaya çıkmasını çok zorlaştırıcı bir kimyasal yapıya sahip, okuduklarımdan bunu anladım.
 
O halde, merak etmemek elde değil, Turgut Özal’ın raporunda da rastlandı mı bu elemente?
 
Ki, ben Arafat’ın durumunu da çok merak ediyorum.
 
Hem de, Arafat’ı inceleyen uzmanlarla konuşmazsam içimde ukte kalır, ki, onlara o zamana kadar ortaya çıkacak olan Özal raporunu soramazsam da içimde ukte kalır.


Yazarın Son Yazıları:
Böyle bir kaza nasıl olur
İYİ Parti istifaları
Özel daha o gün tepki vermiş Köksal’a