Apple Açığını Bulan Hüseyin Çoban’a Amerika’dan Davet Geldi

Apple Açığını Bulan Hüseyin Çoban’a Amerika’dan Davet Geldi
10 Ocak 2020 15:27

Bundan birkaç ay önce Apple marka telefonundan büyük bir açık bulan Hüseyin Çoban’a Amerika’nın online alışveriş devi Amazon firmasından iş teklifi geldi.

 

Bundan tam 2 ay önce dünyanın en büyük firmalarından Apple’ın yazılım açığını bulan ve Apple tarafından komik bir ödül verilerek Türkiye’de gündem olan lise öğrencisi Hüseyin Çoban Amazon yetkililerinin gözüne girerek iş teklifi aldı. Mail yoluyla yapılan iş teklifinde aylık 14 bin dolara yakın maaş ve birçok imkan vaad edildi.

 

Uzun bir süredir yazılımla uğraştığını söyleyen ve hobi olarak büyük firmaların uygulama ve web sitelerini inceleyerek eksik şeyleri tespit etmeye çalıştığını belirten Hüseyin Çoban, aldığı teklif karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kendisine yapılan bu inanılmaz teklifle ilgili açıklama yapan Hüseyin Çoban öncelikle çok mutlu olduğunu belirtti ve yaşadığı süreçten bahsetti.

Hüseyin Çoban telefonunda oyun oynarken telefonuna bir mail bildirimi geldiğini ve oyununu kapatarak maili açtığını söyledi. Mailin içeriğinin oldukça kalabalık İngilizce yazılarla dolu olduğunu görünce ilk başta şaşırdığını söyleyen Çoban, Amazon logosunu gördüğünde ise alışveriş sitesinin kendi ürünlerini tanıtmak amacıyla bir spam mesaj gönderdiğini sandığını söyledi. Mailde yazılı ifadelere dikkatli bakınca yazılımla ilgili İngilizce terimleri seçtiğini ve heyecanlandığını söyleyen Çoban, arkadaşlarının bir süredir kendisine yurt dışından iş teklifi gelecek şeklindeki şakalarını hatırlayarak maili ciddiye almadığını söyledi.

 

Babası Fark Etmiş

 

Kendisine gelen maili babasına da göstermeye karar veren Hüseyin Çoban kendisine gelen mailin bizzat Amazon’un kendi sitesinin mailinden geldiğini babasının fark ettiğini söyleyerek o an işin ciddiyetini anladığını söyledi. İngilizce çeviri konusunda destek alarak tam metne ulaştığını söyleyen Çoban kendisine teklif edilen bu işin yazılım hatalarını ayıklama üzerine olduğunu ve tam hayalindeki iş olduğunu söyledi. Yabancı dil problemi ve yaşının küçük olması sebebiyle bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırdığını söyleyen Hüseyin Çoban’ın şimdi olmasa da önümüzdeki yıllarda dünyanın sayılı yazılım firmalarında görev alması bekleniyor.