Antalya'da özgürlük bekleyişi başladı

Antalya'da özgürlük bekleyişi başladı
6 Ağustos 2013 00:34

Ergenekon Davası’nın karar duruşmasını izlemek için Antalya’dan dün 9 otobüsle yola çıktıktan kısa süre sonra durdurulan İşçi Partili grup, saat 17.00’de başlattığı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırdı.

Yaklaşık 300 kişilik grup Aydın Kanza Parkı’ndan başlattığı yürüyüş sırasında ‘Yaşasın özgürlük’, ‘Silivri onurumuz’, ‘Cumhuriyet değil Silivri yıkılacak’ sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeli önünde yürüyüşü sonlandıran İşçi Partili grup adına İl Başkanı Bayram Atasoy bir basın açıklaması yaptı. 91 yıl önce de Türk halkının tepesine bazı grupların çullandığını ve bölmeye çalıştığını söyleyen Atasoy, şöyle knuştu:

“Bölemediler ve onları Akdeniz’e döktük. Mutlaka bu millet hainlerini denize dökecek bir yer bulur ve döker. Bir İçişleri Bakanı insanların seyahat özgürlüğünü engellemeyi kendine görev edinmiş. O sayın Bakan Türkiye’nin dört bir yanından kalkarak Silivri’ye giderek halaylar çekmek isteyen yurttaşlarımızı alıkoydu. Ama gördünüz, Silivri, İstanbul, Ankara, Antalya ayaktaydı. AKP seçim bildirgesinde özel zamanlarda özel mahkemelerin kurulacağını söylemiştir. Ey AKP bu mahkemeyi senin başına yıkarız ve yıktık. Çöplükten toplamışlar paçavraları delil diye koymuşlar çuvala bir de ne olduğu belli olmayan bir savcı. Savcı mı suçlu mu belli değil. Adı Zekeriya Öz duysun buradan. Bir de bulmuşlar yanında ikinci BOP başkanı PKK’lı tanık. Bir de kadın pazarlamacısı katil Osman Yıldırım. Bunların karşısında kimler var? Ordumuzun komutanı İlker Başbuğ, kendini bu topraklara feda etmiş genel başkanım Doğu Perinçek. Biz bu kararı da bu mahkemeyi de tanımıyoruz.”

Grup daha sonra meydandan ayrılmayarak ‘özgürlük bekleyişi’ adı altında Atatürk heykeli önünde beklemeye başladı.