Antalya’da alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor: 20 ev boşaltıldı

Antalya’da alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor: 20 ev boşaltıldı
5 Eylül 2013 19:46

Kumluca İlçesi Ortaköy’de saat 14.30 sıralarında elektrik tellerinin birbirine çapması sonucu çıkan kıvılcımların otları tutuşturmasıyla başlayan yangın, yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Rüzgarın etkisiyle sık sık yön değiştiren yangına Antalya, Denizli, Eskişehir, Finike, Kumluca, Demre, Kemer orman işletme müdürlükleri ve Kumluca, Finike, Beykonak, Adrasan ve Mavikent belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangını söndürmek için 4 helikopter, 2 uçak ve 30’u aşkın arazöz ve çok sayıda orman işçisi yoğun çaba gösteriyor. Alevler özellikle Karacaören Köyü’nü tehdit ediyor. Yangın bölgesine en yakın yer olan Musalılar Mahallesi tahliye edildi. 20 evin boşaltıldığı mahallede, köylüler hayvanlarını alarak güvenli bölgelere gitti. İtfaiye ekipleri yangının evlere zarar vermemesi için çaba harcıyor. Yangın geniş bir alanda etkili oluyor.

AÇIK ALANDA ATEŞ YAKMAYIN

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yaptığı açıklamada, “Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Bu nedenle çalışmaları güçlükle yürütüyoruz. Amacımız hava kararmadan yangını kontrol altına almak. Yerleşim yerlerine doğru alevler ilerliyor. Ekiplerimiz can ve mal kaybının olmaması için yerleşim yerlerine yakın yerlerde önlem aldı” dedi.

Antalya’daki yangınların elektrik kaynaklı olmasının yanı sıra vatandaşların da dikkatsizliğinden çıktığını vurgulayan Türedi, “Rüzgarlı ve kuru havalarda vatandaşlarımız açık alanlarda ateş yakmasın. Herkes orman yangınları konusunda dikkatli olsun” diye konuştu.