Antalya Serik’te “T.C.” eylemi

Antalya Serik’te “T.C.” eylemi
20 Eylül 2013 13:40

Antalya’nın Serik İlçesi’nde, Ziraat Bankası şubesinin tabelasındaki ‘T.C.’ ibaresinin çıkarılması, CHP İlçe Teşkilatı ve bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

 

Ziraat Bankası Serik Şubesi’ndeki tadilat sonrasında, hafta başında şubenin yeni tabelası yerine asıldı. Yeni tabeladan ‘T.C.’ ibaresinin çıkarılması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Tabelaya yeniden ‘T.C.’ ibaresinin konulmasını isteyen CHP Serik İlçe Teşkilatı ve bir grup vatandaş, banka şubesi önünde eylem yaptı. Saat 10.30’da ellerinde Türk bayraklarıyla banka şubesinin önünde bekleyen grup, ıslık, alkış ve sloganlarla tepkisini gösterdi.

 

31fc37d61bf4cee9599eb8b163e4068a

 

CHP İlçe Başkanı Bekir Kuş, birçok il ve ilçede kamu kurumlarının tabelalarındaki ‘T.C.’ ibaresinin çıkarıldığını hatırlattı. Balıkesir Valiliği’nin tabelasındaki ‘T.C.’ ibresinin halkın tepkileri üzerine yeniden konulduğunu hatırlatan Başkan Kuş, “Bıkmadan usanmadan her fırsatta ulu devletimize saldırmakta. Bu bir projenin uygulanma girişimidir. Uygulamaya çalıştıkları proje, Büyük Ortadoğu Projesi’dir. Halkımız, bankasındaki ‘T.C.’ ibaresini istiyor. İnşallah banka da halkın bu talebini yerine getirir” diye konuştu.