Antalya Kemer’de 139 kaçak yakalandı

Antalya Kemer’de 139 kaçak yakalandı
6 Eylül 2013 13:26

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 139 kaçak yakalandı.

 

Alacasu Koyu’nda dün gece bir grup insanın beklediği ihbarı üzerine bölgeye baskın yapan Çamyuva Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, deniz yoluyla Avrupa ülkelerine geçmek isteyen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 139 kişiyi yakaladı. Suriye, Irak, Myanmar, Afganistan ve Filistinli kaçaklar jandarma tarafından otobüslerle Kemer Spor Salonu’na getirildi

 

KAÇAKLARIN UMUDA YOLCULUĞU KEMER’DE SON BULDU

 

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri, saat 03.00 sıralarında yaptıkları rutin yol denetimi sırasında bir minibüsü şüphe üzerine durdurdu. Araç içerisinde paniğe kapılan 9 kişi, kaçmaya çalışırken, çoğunluğu kadın ve çocukların bulunduğu 30 kişi yakalandı. Çamyuva Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin desteğiyle kaçan 9 kişi de kısa sürede yakalandı. Kaçakların Alacasu Koyu’ndan bir tekneyle Yunanistan’a götürülmek istendiğini tespit eden jandarma ekipleri, koyda da arama yaptı.

 

Burada bekleyen 100 kişi yakalanırken, 4 kaçak da sabah saatlerinde ormanlık alandaki ağaçlar arasında saklanırken yakalandı. 17’si Afganistan, 18’i Suriye, 108’i Myanmar uyruklu toplam 143 kaçak, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüslerle Kemer Spor Salonu’na götürüldü. Burada kaçaklara, su ve yemek verildi. Bazı kaçakların iki eliyle zafer işareti yapması dikkati çekti. Kaçaklardan 22’sinin çocuk, 19’unun kadın olduğu kaydedildi.

 

Kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

 

http://youtu.be/9xBXrWOlCDw