Antakya'daki orman yangını 3 gündür söndürülemedi

Antakya'daki orman yangını 3 gündür söndürülemedi
7 Ağustos 2013 16:45

Hatay’da 3 günde yaklaşık 2 bin hektarlık alanı etkileyen orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Merkez Antakya İlçesi’ne bağlı Gülderen ve Dikmece Köyü yakınlarında pazartesi günü saat 02.45 sıralarında, ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangınını söndürme çalışmaları, karadan ve havadan sürüyor. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan yangında bin hektar kızılçam ormanının yandığı ve yangının Serinyol İlçesi yönüne ilerlediği, merkeze bağlı Alahan Köyü civarında etkisini artırdığı belirtildi.

Rüzgarın da etkisiyle 4 ayrı noktaya sıçrayan yangına, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Mersin ve Kilis’ten takviye ekiplerle müdahale edildi.

2 BİN HEKTAR YANDI

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 5 Ağustos’ta başlayan orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 2 bin hektarlık alanın etkilendiğini bildirdi. Yangının tek bir noktadan çıktığını ve güçlü rüzgarla farklı yönlere dağılmasıyla kontrol edilmesinin zorlaştığını belirten Lekesiz, “Havadan ve karadan tüm çalışmalar yapılıyor. Tek sevincimiz can kaybı olmaması. Yangın bugün saat 13.00 itibarıyla tamamen çembere alındı ve ilerlemesi durduruldu. Olağan dışı bir hava koşulu olmaması halinde yangın muhtemel akşam saatlerinde tamamen kontrol altına alınacaktır” dedi.

Vali Lekesiz, 3 uçak, 9 helikopter, 50 arasöz, 38 su tankeri 500 orman işçisi ve Orman Kanunu ile bu durumda görevlendirilen jandarma ve köylülerin de yangının söndürülmesine destek olduğunu vurguladı.