Anneler gününe özel ‘Sade ama derin, basit ama özel’ hediye alternatifleri!

Anneler gününe özel ‘Sade ama derin, basit ama özel’ hediye alternatifleri!
6 Mayıs 2015 10:36

Her yerde bir telaş, her yerde kampanya çünküüüü ANNELER GÜNÜ geliyor!

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Bu tarz günlerin, tüketim çılgınlığına çevrildiğini neredeyse her yazımda yazmışımdır. Aslında tüketim çılgınlığı bu özel günlerde annenize, babanıza yaptığınız alışverişten öte, özel kampanyalar/indirimler var diye hiç ihtiyacınız yokken, kendinize de pay çıkartıp alışveriş yaptığınız zaman başlıyor bence…

 

Yakınlarımıza hediye alma işi özel günlerle kısıtlanmamalı fakat, özellikle zamanın su gibi aktığı, telaşenin kaosun sardığı büyük şehirlerde, bırakın birbirimize hediye almayı, çoğu zaman hal hatır sormayı bile unutuyoruz.

 

Bana soracak olursanız, ben hayatım boyunca durup dururken arayıp sormayı, hediye almayı seven biriyimdir. Bayram seyran mesajlarını da hiç unutmamaya çalışırım. Bu benim yoğun arkadaş çevreme, kendimi hatırlatma ve onları sevdiğimi söyleme şeklimdir….

 

Geçen yazımı okuyanlar belki hatırlıyordur, BASİT kavramından bahsetmiştim. Aslında hediye almak işi de görünüşte zor ama o kişinin damarını bulduktan sonra basitleşen bir konudur. Fakat diyeceksiniz ki, “ben çoğu zaman o damarı bulamıyorum”, “bu hediye seçme işi hiç bana göre değil” yada “bu işe ayıracak zamanım olmuyor.” Tamam sorun yok. Ben size öyle bir liste hazırladım ki, hem basit olduğu kadar şık, hemde doğal olduğu kadar havalı hediye alternatifleri!

 

1 – Aslı Girgin – AG Design

 

Asli Girgin’in takılarını çok uzun süredir takıyorum ve en sonunda kendisi ile tanışma fırsatı buldum. Tasarımları gibi kendisi de sade ama derin, basit ama özel birisi. Her zevke hitap eden, basit ama şık takılar yapıyor. Kediden file, çiçekten meleğe hamile kadın figürüne kadar inanılmaz bir ürün yelpazesi var.

 

İsteyene bileklik, isteyene kolye, isteyene küpe, istediğini seç annene al :)

 

www.girginasli.com / İnstagram @agdsign

 

1

 

 

2 – Hasan Koca

 

Hasan Koca, genç yaşına rağmen vizyonu, bilgisi, hayata ve markaya bakışı ve basitlik kavramını sanat ile birleştirip, hepimizin kolayca gardorobuna alabileceği inanılmaz tasarımlar yaratıyor.

 

Doğal dokuma ve örme kumaşlar kullanıyor, dikişi pek tercih etmiyor. Özellikle deri aksesuarlarda iplik yerine somun ve vida kullanıyor. Tasarımlarını önce kendi üzerinde hayal ediyor. Tüm tasarımlar unisex ve maskülenler. Koleksiyonun her bir parçası hem erkek, hem de kadınlar tarafından rahatlıkla kulanılabiliyor.

 

Şunu da belirtmeliyim ki; Murat Dalkılıç, Demet Evgar, Metin Hara gibi bir çok ünlü isim de bu tasarımları tercih ediyor…

 

www.hasankoca.net  / İnstagram @hasankocastore

 

 

2
3 – Liff

 

Şehrin içindeyken doğa kırıntıları ile avunmak zorunda kalıyoruz, hele de İstanbul’da yaşıyorsak. Ağaç, yeşillik, çicek çimene neredeyse hasretiz…

 

Peki, biz doğaya yeşile gideceğimize tabiatı annenizin ayağına getirin desem! hahahaha havalı konut reklamları sloganı gibi oldu (eski reklamcı kişiliğim araya girdi sanırım)

 

Ama inanın bu dediğim konuda ciddiyim. Liff markasının kurucuları doğa yürüyüşleri yaparken ağaçlardan kayıp düşen yaprakları, kokina/yeni yıl çiçeğini, palamutları “nasıl değerlendiririz” diyerek bu markayı kurmuşlar. Doğadan topladıkları yaprak ve meyveleri 24 ayar altın veya gümüş ile kaplıyor, %100 geri dönüştürülebilir kutularına yerleştirerek size ulaştırıyorlar. Dilerseniz kolyenize inci, dilerseniz doğal taşta eklettirebiliyorsunuz…

 

www.liff.com.tr/ İnstagram @liff

 

3

 

 

4 – Pınar Arkun – Sold

 

Sadeliği ile beni kalbimden vuran bir marka daha! İster gelinlik için, ister özel bir gün için, isterseniz de günlük yaşamda kullanmak üzere her türlü ayakkabı tasarlayan Pınar Arkun’un bir de Sold adını verdiği bir markası var inanılmaz eğlenceli clutch çantalar yapıyor. İnanın her tarz anneye uygun bir şey bulursunuz bulamazsanız da tasarlattırırsınız :)

 

www.pinararkun.com/ İnstagram @pinar_arkun_shoes

 

 

4 5
5 – Zelish my sister

 

Ben reklam baskı sektöründe çalışırken, patronlarımın bana sürekli öğrettiği çok güzel bir kavram vardı. Boya her yerde aynı kağıt cinsi, her yerde aynı makinalar deseniz oda aşağı yukarı her yerde aynı ama, markayı ayıran en önemli şey “müşteri ilişkileri ve hizmet kalitesi!” Zelish my sister ürünlerini veya benzerlerini bir belki başka yerlerde de bulabilirsiniz ama kurucusu olan Nermin ve Zeliş kardeşlerin kalbini kolay kolay bulamazsınız! Ürünler her türlü yaşa ve zevke hitap eden basit ama şık tasarımlar, ayrıca fiyatlar da gayet uygun. Ve en önemlisi ne biliyor musunuz? sizinle sanki sadece tek müşterileri sizmişsiniz gibi özel hissettirerek ilgileniyorlar. Her bir detayı ile tek tek ilgileniyorlar, size sadece alışverişin keyfini çıkarmak kalıyor…

 

Bir çok ünlü bloggerın yanı sıra ünlü isimler de bu butiği çok seviyor!

Bağdat cad. 436 C. Suadiye-Kadıköy / İnstagram @zelishmysister

 

 

6
Son olarak size birbirinden güzel markaları ve tasarımları bünyesinde toplayan 3 ayrı butik daha önereceğim …

 

7

 
Benden bugünlük bu kadar :) Bir başka yazıda tekrar buluşmak üzere, okuyan herkesin gözlerine zamanına sağlık…

 

TÜM ANNELERİNİZİ BENİM ADIMA DA ÖPÜN!

Ruhunuzun şık olduğu günler dilerim.

Dolly Karlıyol Tosun

 

 

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!