'Annan planına artık bağlı değiliz'

'Annan planına artık bağlı değiliz'
4 Haziran 2012 17:54

Suriye’deki isyancıların sözcüsü, BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan’ın barış planına artık bağlı olmadıklarını açıkladı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise, BM’de Suriye’ye askeri bir operasyon tartışması olmadığını söyledi. Suriye’de çatışmalar devam ederken, Suriyeli isyancıların sözcüsü, BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan’ın barış planına artık bağlı olmadıkları açıklamasını yaptı.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURULSUN
İsyancıların sözcüsü, Birleşmiş Milletler’in barış misyonu ya da tampon bölge oluşturmasını istediklerini de söyledi.

Suriyeli isyancılar adına açıklama yapan Binbaşı Sami El Kurdi, “Bu plana bağlılığımızı sona erdirdik ve geçtiğimiz cuma gününden itibaren halkımızı savunmaya başladık” dedi.

‘ANAHTAR ROL ANNAN PLANI’NDA’
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yaptığı açıklamada, Suriye’deki krizin çözümende hala anahtar rolün Annan barış planında olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a çağrıda bulunan BM Genel Sekreteri Ban, insanlık adına şiddete son vermesini ve düşman olarak gördükleriyle diyalog kurmasını istedi. Ban, “Yaşananlar konusunda derin bir endişe içindeyiz. Suriye’deki krizin çözümünde Annan planı hala anahtar rolünde” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban, gündemlerinde Suriye’ye bir askeri operasyon tartışması olmadığını da söyledi.