Ankara’da ürküten hazırlık

Ankara’da ürküten hazırlık
16 Eylül 2013 13:15

Erdoğan’ın mahallesine kimyasal saldırılar için KBRN arındırma üniteleri kuruldu.

 

 

Suriye sınırına yapılan kimyasal silah arındırma sisteminin başkent Ankara’ya ‘da kurulması şaşırttı.
Ankara’ya kimyasal, biyolojik saldırılar için KBRN arındırma üniteleri kuruldu.

Hükümetin Rusya’nın restine karşın Suriye’ye müdahale edilmesi ısrarı Sağlık Bakanlığı’nı da harekete geçirdi.

 

BAŞBAKAN’IN MAHALLESİNDE KİMYASAL HAZIRLIĞI

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu mahalle olan Keçiören’deki Sanatoryum Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis kapısı önünde KBRNA üniteleri ( kimyasal biyolojik radyoaktif nükleer arındırma üniteleri) kuruldu. Olası bir savaş halinde kimyasal silahtan etkilenenler veya silaha maruz kalanlar, KBRN arındırma ünitelerinde tedavi altına alınacak.

 

 

KBRNarindirmaunitesi2

 

 

HELİKOPTERLE GELECEKLER

Hastane yetkililerinin verdiği bilgiye göre tedavi göreceklerin Esenboğa’dan helikopterle direk buraya getirileceği ve bütün kıyafetlerinden arındırılarak özel eğitim almış ve özel kıyafeti olan kişiler tarafından yıkanacağı ifade edildi. Bu ünitelerin yetersizliği durumunda hastanenin 1 katı tamamen boşaltıp bu hastalara ayrılacağı dile getirildi.

 

BAKANLIK’TAN YAZI GELDİ

 

Hastane sekreteryasında görev yapan personele de eğitim verilerek bu ünitelerde görevlendirileceği konu ile ilgili bakanlıktan bir de yazı geldiği de söyleniyor.

KBRN Arındırma Üniteleri hastaneyle fiziki bir bağı olmayacağı, dışarıdan özel bir girişin olacağı, havalandırmasının ayrı olacağı da verilen bilgiler arasında.

Sağlık Bakanlığı bu çalışmalar ile ilgili bazı merkezi hastaneleri belirlediğini, ama ilk Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bu konuda hazırladığını kaydettiler. Konu ile ilgili konuştuğumuz Başhekimlik yetkilileri bu konuda bir açıklama yapamayacaklarını ancak Sağlık Bakanlığı veya Valilik izninin gerektiğini ifade ettiler.

 

 

Sözcü